Allegri ponovo iz šupljeg u prazno i kao da niko ne zna šta je uradio Juventusu
Massimiliano Allegri očigledno nema namjeru da samovoljno odstupi s mjesta trenera torinskog velikana (Foto: FC Juventus)

Navijači ne mogu da vjeruju šta čuju

Allegri ponovo iz šupljeg u prazno i kao da niko ne zna šta je uradio Juventusu

M. Šljivak

Massimiliano Allegri još je jednom potvrdio kako nema namjeru napustiti klupu Juventusa bez obzira na katastrofalne rezultate koje ovaj tim ima pod njegovim vodstvom. Ovaj 55-godišnji stručnjak najavio je sutrašnji derbi s Milanom i poručio je kako već od početka juna počinju planovi za novu sezonu.

Massimiliano Allegri ne želi napustiti klupu Juventusa. Iskusni 55-godišnji trener radi izuzetno slab posao sa Starom damom iz Torina, no uvjeren je da može bolje i spreman je ispoštovati ugovor kojeg ima do ljeta 2025. godine.

Allegri je pred meč s Milanom poručio kako ne ide nigdje. Želi vratiti klub na vrh i od 5. juna kreće s planovima za narednu sezonu.

"Imam još dvije godine ugovora i dat ću sve od sebe da vratim Juve u vrh. Od 5. juna krećemo planiranje za narednu sezonu", rekao je Allegri i nastavlja:

"Mi smo ove sezone na terenu trenutno drugi. To je napredak u odnosu na prošlu sezonu uz sve nedaće koje imamo. Iza nas je jako loša sedmica, ali moramo se dići i ostati fokusirani na preostale dvije utakmice."

Pobjedu u velikom derbiju protiv Milana vidi kao satisfakciju za nove izazove koji slijede za klub u narednoj sezoni.

Oglasi

"Sutra igramo protiv Milana i želimo opravdati mjesto koje smo zaslužili na terenu i želimo trijumf kako bismo ostali u trci za plasman u Evropu. Dat ćemo sve od sebe da na pravi način okončamo sezonu i zatim da krenemo s planovima za narednu".

"Plasman u Evropu s ovom kaznom bilo bi veliko dostignuće. Sve je na nama i potrebna nam je snaga da prođemo kroz ovaj težak period", poruka je trenera Juventusa.

Podsjetimo, Bianconerima je prije nekoliko dana oduzeto 10 bodova zbog finansijskih malverzacija u periodu pandemije koronavirusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To je Staru damu s druge spustilo na deseto mjesto italijanske Serije A. Sada imaju 59 bodova i drže mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu, no još uvijek se nadaju da mogu dostići poziciju broj četiri.

Tamo je upravo sutrašnju rival AC Milan koji ima pet bodova više, pa će sutrašnji duel između starih rivala sigurno donijeti popriličnu žestinu na terenu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
A sta je uradio Juventusu Allegri?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi