Tako se ide iz kluba

Kada majka uzme stvari u svoje ruke tu greške nema: Gospodski potez Bellinghama će se pamtiti!

Endin Čaušević

Borussia Dortmund nije uspjela da osvoji titulu prvaka Njemačke iako je imala sve u svojim rukama u posljednjem kolu sezone. Dortmund je na svom terenu remizirao protiv Mainza, dok je Bayern pobijedio Koeln i odbranio titulu. Meč na Signal Iduna Parku je bio posljednji u dresu Dortmunda za Judea Bellinghama, a on na baš gospodski način napušta ovaj klub.

Dortmundu je trebala pobjeda da osigura titulu prvaka Njemačke i prekine dominaciju Bayerna, ali igrači ovog tima nisu izdržali taj pritisak i na kraju titula je ponovo ostala u Minhenu.

No, navijači Dortmunda su nakon svega na kraju dali podršku svojim igračima jer su svjesni koliko su se oni ove sezone borili da dođu na tron, te su mnogi od njih u suzama sjedili na terenu i posmatrali njihovo navijanje.

U centru pažnje posebno se našao engleski reprezentativac Jude Bellingham koji je čini se protiv Mainza odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Borussije Dortmund.

Bellinghama žele mnogi klubovi, a ponajviše se povezuje s odlaskom u Real Madrid. On je očito već odlučio da je vrijeme za novi korak u karijeri i u subotu se oprostio od navijača.

Međutim, ono što je mnoge oduševilo jeste da je Bellingham klub napustio na zaista gospodski način, a tome su svjedočili i svi uposlenici na stadionu Signal Iduna Park.

Kupio je poklone za svoje saigrače, trenere i članove prvog tima, a nakon utakmice imao je sastanak i sa čelnicima kluba s kojima se oprostio na najbolji nači i također i njima je donio poklone.

No, ono što je posebno oduševilo jeste da je dao poklone i ostalim uposlenicima na stadionu. To je potvrdio jedan od zaštitara koji je već godinama zaposlen na stadionu, a Bellingham je njemu poklonio kopačke koje je nosio na posljednjoj utakmici s porukom: "Hvala ti za sve".

Njemački mediji pišu da je u svemu tome najveću ulogu odigrala njegova majka Denise koja je sinu objasnila na koji način treba da se zahvali klubu na svemu što su im pružili svih ovih godina i sigurno da je Bellingham postavio primjer svima kako se odlazi iz ekipe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 19-godišnjak će najvjerovatnije potpisati za Real Madrid, a špekuliše se da će Dortmund od njegovog transfera inkasirati oko 100 miliona eura.

Bellingham je u Dortmund stigao na ljeto 2020. godine iz omladinske škole Birminghama za 25 miliona eura i napravio je sjajan potez odlaskom u Njemačku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.