Svi su čuli šta su igrači Bayerna pjevali u svlačionici, ali objava Misimovića je hit na Instagramu

Provokacije za igrače i navijače Dortmunda

Svi su čuli šta su igrači Bayerna pjevali u svlačionici, ali objava Misimovića je hit na Instagramu

Endin Čaušević

U nevjerovatnoj završnici njemačke Bundeslige fudbaleri Bayerna jučer su po 11. put zaredom postali prvaci te zemlje i iskoristili su nevjerovatan kiks Borussije Dortmund. Iako su ih svi već otpisali igrači Bayerna su na kraju došli na tron, a tokom slavlja u svlačionici imali su i "posebnu poruku" za sve u Dortmundu.

U Dortmundu je tokom jučerašnjeg dana vladala nevjerovatna atmosfera, a navijači su od ranih jutarnjih sati preplavili ulice tog grada. Stadion je bio pun nekoliko sati prije početka utakmice i svi su bili sigurni da će Borussia biti novi prvak.

Dortmundu je trebala pobjeda za osvajanje titule, dok je Bayernu trebao kiks te ekipe i pobjeda na gostovanju Koelnu što se na kraju i desilo.

Borussia nije uspjela da pobijedi Mainz, dok je Bayern slavio u Koelnu sa 2:1, te je nastavio nevjerovatnu dominaciju u Njemačkoj i po 11. put zaredom uspio je da osvoji trofej u Bundesligi.

Igrači Bayerna su znali da su se u Dortmundu već danima pripremali za proslavu titule jer su svi bili sigurni da će Borussia da pobijedi Mainz kojem ova utakmica nije bila uopšte značajna, no na kraju se sve pretvorilo u noćnu moru.

Cijeli stadion u Dortmundu utihnuo je nakon što je sudija označio kraj, dok su igrači Bayerna počeli da slave kada su shvatili da su odbranili titulu prvaka Njemačke.

Oglasi

Slavlje se s terena kasnije preselilo u svlačionicu, a tada su počele i provokacije za igrače i navijače Dortmunda.

"Ko će biti njemački šampion? BVB Borussia", ironično su pjevali igrači Bayerna nakon što su uspjeli da odbrane titulu prvaka Njemačke.

[twitter]https://twitter.com/CampusVid2/status/1662778177410793472[/twitter]

Da je u Dortmundu sve bilo spremno za veliko slavlje pokazale su i slavljeničke majice koje su bile napravljene za igrače i sve članove Borussije u slučaju da postanu prvaci Njemačke.

Kako ta majica izgleda pokazao je Zvjezdan Misimović koji je morao da "bocne" klub iz Dortmunda nakon što je njegov nekadašnji klub uspio da odbrani titulu prvaka Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Opis nije dostupan.

U Dortmundu je nastao potpuni muk nakon utakmice, a jasno je zbog čega se niko iz kluba uopšte nije oglašavao.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti