Otkrivena najveća kukavica u Borussiji, pronašao je savršen alibi za svoj kukavičluk

Žuto-crni ostali bez titule

Otkrivena najveća kukavica u Borussiji, pronašao je savršen alibi za svoj kukavičluk

A. Čaušević

Borussija Dortmund je bila u idealnoj poziciji da postane prvak Njemačke nakon decenije, ali je na kraju zbog gol-razlike "salatara" otišla u vitrine Bayerna, 11. put u nizu. 

Na krcatoj Signal Iduna Areni pred 80.000 navijača Borussija je dočekala Mainz i odigrala samo 2:2 što nije bilo dovoljno pošto je Bayern sa 1:2 pobijedio Koeln.

Pri rezultatu 0:1 za domaće je dosuđen kazneni udarac, penal je izveo Sebastian Haller i promašio. Da je zabio stvari bi sigurno išle u drugom smjeru jer je ubrzo Mainz zabio i svoj drugi penal.

Međutim, da li je Haller uopšte trebao šutirati penal? U ključnom momentu do izražaja je došao kukavičluk pojedinih igrača Borussije, odnosno strah od promašaja.

Penaldžija broj 1 u Borussiji je Emre Can, posljednjih pet kaznenih udaraca je hladnokrvno posrepremio u mrežu, ali onaj koji je mogao donijeti titulu nije šutirao.

Oglasi

Iskusnog veznjaka je tada nadvladao strah, a poslije utakmice je pronašao savršen alibi za svoj kukavičluk, odnosno sve je prebacio na Hallera.

"Seb (Haller) je osjeaćo da će zabiti, zato je šutirao", kratko je kazao bivši veznjak Liverpoola i Juventusa.

Trener Edin Terzić je odlučio da su igrači koji između sebe na terenu izaberu izvođača penala, ne želi u to da se petlja jer vjeruje svojim zvijezdama.

I ovaj put penal je trebao šutirati Can, ali je odgovornost prebacio na Hallera koji također slovi za sigurnog izvođača, međutim penal nije šutirao već dugo vremena, tačnije niti jednom otkako je stigao u Borussiju. Ta odluka se ispostavila kao kobna greška.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Dortmundu su morali progutati gorku pilulu zbog takvog "dogovora" igrača jer da je penal realizovan Borussija bi imala 1:1, a umjesto toga se našla u deficitu od dva gola i našla se u nemogućoj misiji.

Nema sumnje da će način na koji se izgubila titula zauvijek proganjati trenutnu generaciju Žuto-crnih. Navijači su mu dali ogromnu podršku bez obzira na doživljeni fijasko, međutim teško da će u skorije vrijeme imati sličnu priliku pogotovo jer u Bayernu spremaju veliku čistku i nemaju namjeru dozvoliti sličnu situaciju i u narednoj sezoni.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi