Dan nakon drame, zvijezda Borussije se pozdravila sa svima i otišla - nova destinacija je Madrid

Guerreiro seli u Španiju

Dan nakon drame, zvijezda Borussije se pozdravila sa svima i otišla - nova destinacija je Madrid

E. Škorić

Borussia Dortmund je u subotu tragično ostala bez titule, pošto nije uspjela da pobijedi Mainz kod kue u posljednjem kolu.

Borussiji je trebala samo pobjeda da bude novi prvak Njemačke i da prekine Bayernovu decenijsku dominaciju u Bundesligi.

Ipak, Milioneri su odigrali samo 2:2 sa Mainzom, uz promašen penal Sebastiena Hallera, a Bayern je golom Jamala Musiale u 89. minuti došao do velike pobjede nad Koelnom (1:2) i tako osvojio 11. uzastopnu titulu.

Dan nakon šokantnog gubitka titule, od kluba se oprostio Raphael Guerreiro. On je u nedjelju imao sastanak sa Edinom Terzićem, Hans-Joachimom Watzkeom i Sebastianom Kehlom.

Pozdravili su se, a Guerreiro će sada imati oproštajni ručak sa ostatkom tima i napušta Dortmund. Njegovi agenti već uveliko rade na novom klubu i novom izazovu, te je ponuđen Atletico Madridu.

Portugalac koji ima 29 godina u Borussiju je došao 2016. godine iz Lorienta, a za njemačkog velikana odigrao je 162 utakmice i postigao 30 golova.

Oglasi

Ove sezone igrao je bitnu ulogu te je imao 27 bundesligaških nastupa uz četiri gola i 12 asistencija, dok je u Ligi prvaka imao šest nastupa uz dva gola i jednu asistenciju. Njemu ugovor ističe krajem juna i tako kao slobodan igrač od 1. jula prelazi u drugi klub.

Rođen je u Francuskoj, ali nastupao je za reprezentaciju Portugala, a po vokaciji je ofanzivni bek koji često igra u veznom redu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim Atletica, oko na igrača bacio je i Inter, ali vjeruje se da je igrač bliže potpisu za madridski tim. Kako god da odluči, igraće u Ligi prvaka i imaće priliku da se bori za trofeje.

Dva puta je osvajao s Borussijom Kup i jednom Superkup Njemačke, a jučer je bio tako blizu svom prvom naslovu njemačkog prvaka. S Portugalom ima osvojeno Evropsko prvenstvo i Ligu nacija.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi