Čini se da je njegovo vrijeme prošlo

De Gea će ostati, ali mu klupa postaje realnost nakon riječi Ten Haga

Esmer Oštraković

Ekipa Manchester Uniteda u narednoj sezoni bit će u dosta izmjenjenom sastavu, a sve će krenuti od samog golmana.

Naime, Ten Hag je govorio o budućnosti do sada prvog golmana Manchester Uniteda, Davida De Gee, te je istakao da je ima jedan odgroman nedostatak.

Radi se o tome da mu je igra nogom jako loša i da predstavlja veliki problem, ali i da je pokazao određeni napredak.

Ten Hag je potvrdio da će De Gea ostati u Manchester Unitedu, ali isto tako da mu ne može garantovati minutažu.

To znači i da će De Gea dobiti konkurenciju, odnosno da će Manchester United dovesti novog golmana, a najviše se govori o Rayi iz Brentforda.

"De Gea će ostati, ali ne mogu reći da će uvijek biti glavni kandidat za ulogu prvog golmana ekipe", rekao je Ten Hag pa nastavio:

"Kažem to jer u klubu kao što je Manchester United uvijek treba konkurencija, na svim pozicijama, uključujući i golmana. Igra nogom nije samo moj hir, to je ono što moderni vrhunski nogomet zahtjeva. Ako gledate najveće timove, možete vidjeti da znaju igrati u odbrani i koriste svog golmana kao dodatnog igrača u odbrani. U suprotnom, protivnicima je lagano da vrše pritisak na vašu ekipu. De Gea je morao postati bolji u tom segmentu, ali je pokazao napredak."

De Gea je u Manchester United došao prije više od 10 godina, tačnije 2011. godine iz Atletico Madrida.

Ove sezone je u Premiershipu branio na svim utakmicama, a primio je ukupno 43 gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je završio na trećem mjestu i uspjeli su da se plasiraju u Ligu prvaka što je naravno bio glavni cilj u klubu.

Do kraja sezone imaju još jednu utakmicu i to u okviru finala FA kupa protiv Manchester Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.