Andy Cole nije impresioniran što mu je Erling Haaland srušio rekord: "Nije me briga"

Oglasio se na tu temu

Andy Cole nije impresioniran što mu je Erling Haaland srušio rekord: "Nije me briga"

Eldar Ganibegović

Danas je spuštena zavjesa na još jednu sezonu Premiershipa. Erling Haaland je najbolji strijelac, srušio je rekord Andyja Colea još ranije, a ovaj nije impresioniran.

Erling Haaland je s 36 golova postao najbolji strijelac u jednoj sezoni engleske Premier lige. Do sada je taj rekord držao Andy Cole zajedno s Alanom Shearerom sa po 34 gola. 

U razgovoru za engleske medije bivši golgeter Manchester Uniteda nije bio baš impresioniran što mu je Norvežanin sruši rekord. 

"Nije me bilo briga. Ja sam iskren. Možda su neki ljudi frustrirani, pa kažu da sam sigurno razočaran.

Zašto? Zato što je neko postigao više golova od mene? Bilo je potrebno 20 godina da se iko približi ovako blizu.

Otići ću u krevet i reći ću: "O moj Bože, je li neko oborio moj rekord?" Ne, skinut ću mu kapu. U jednom trenutku, vaš rekord će biti oboren.

Oglasi

Najluđe je to što svi pokušavaju da zaborave šta je postigao Manchester United i mogućnost da drugi tim to postigne i kako kažu da je taj tim superiorniji od Uniteda koji je to zapravo postigao", istakao je Cole. 

Zbog dosadašnjeg učinka koji je imao sa Manchester Cityjem u prvenstvu, Erling Haaland je od Engleza proglašen za najboljeg igrača, ali i najboljeg omladinca ove sezone.

Tako je Erling Haaland ušao u istoriju Premier lige. On je prvi igrač engleskog prvenstva koji je osvojio oba trofeja u istoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zlatna kopačka je također njegova, a ako 10. juna s Manchester Cityjem osvoji i Ligu prvaka biti će veoma blizu i Zlatnoj lopti.

Ukupno je u svim takmičenjima Erling Haaland postigao 52 pogotka za Manchester City ove sezone. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi