Bayern dovodi hrvatsko čudo od djeteta

U Osijeku će zauvijek spominjati Salihamidžića jer je prije otkaza dogovorio čudesan transfer!

Endin Čaušević

Bayern je poznato po tome što itekako pažnju posvećuje mladim talentovanim fudbalerima dok se još nalaze u omladinskim timovima svog kluba, a ukoliko nekom se istakne klub iz Minhena ide u napad. Takav slučaj je i s Ljubom Puljićem koji će u narednim satima potpisati za velikana iz Minhena.

Ljubo Puljić je velika nada hrvatskog fudbala jer se radi o nevjerovatnom talentu. On trenutno igra u Osijeku, ali se u ovom klubu neće još dugo zadržati jer je na korak od potpisa za Bayern.

Puljić je ponikao u Cibaliji, ali je još kao dijete stigao u Osijek. Trenutno je član juniorskog tima Osijeka iako ima tek 15 godina i jasno je zbog čega se od njega očekuje blistava karijera u budućnosti.

U Osijeku su postali svjesni da će teško zadržati Puljića u svojim redovima nakon što se sve više evropskih klubova počelo raspitivati za ovog 15-godišnjaka.

Puljić inače igra na štoperskoj poziciji i prema mišljenju mnogih on je trenutno među najvećim nadama hrvatskog fudbala.

Cilj je bio da ostane u Osijeku još nekoliko godina, ali kada vam na vrata pokuca Bayern onda je teško ostati hladnokrvan i odbiti poziv iz Minhena.

Također, najzaslužniji za prelazak Puljića u akademiju Bayerna je Hasan Salihamidžić koji je prije nego što je dobio otkaz uspio da dogovori ključne stvari oko transfera, a klub iz Minhena je sve to sada priveo kraju.

Ugledni italijanski novinar Gianluca Di Marzio objavio je da se Puljić nalazi pred potpisom za Bayern i da će njegov prelazak iz Osijeka u minhenski klub biti ozvaničen u narednim satima.

Iako ima tek 15 godina i nikada nije zaigrao za prvi tim on će Osijeku donijeti zaista odličnu zaradu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Di Marzio je objavio da će Osijek od prodaje ovog 15-godišnjaka zaraditi čak tri miliona eura.

Za Puljića su ranije interes pokazali Barcelona, Juventus i Borussia Dortmund, ali na kraju ovaj mladi fudbaler odlučio je da prihvati ponudu minhenskog Bayerna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.