Otkriveno ime kukavice: Zvijezda Borussije potajno pregovarala s Bayernom dok su se borili za titulu

Ne radi se to tako

Otkriveno ime kukavice: Zvijezda Borussije potajno pregovarala s Bayernom dok su se borili za titulu

E. Škorić

Navijači Borussije Dortmund ostali su zatečeni kada je ugledni njemački novinar Florian Plettenberg objavio kako se njihov nogometaš proteklih sedmica nalazio sa vodstvom Bayerna i pregovarao o prelasku u redove minhenskog diva.

Bayern je u drami u posljednjem kolu pobijedio Koeln sa 2:1 i osvojio 11. uzastopnu titulu, prvenstveno zahvaljujući remiju Borussije Dortmund s Mainzom (2:2).

Milioneri su bili šokirani, zvijezde ovog tima su plakale, među njima i Raphael Guerreiro, koji je sve vrijeme zapravo radio na svom prelasku u redove Bayerna.

Plettenburg u svojoj ekskluzivnoj objavi navodi da je Guerreiro na listi Bayerna i da su razgovori vođeni proteklih sedmica jer je klub iz Minhena bio svjestan činjenice da portugalski reprezentativac na kraju sezone ostaje bez ugovora i da nema namjeru da ga produži.

Smatra se da su pregovori bili uspješni, no u međuvremenu su otkaze dobili Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić i promijenila se struktura ljudi koji se bave transfer politikom, pa nije poznato hoće li novi odbor za transfere potvrditi transfer ili će se okrenuti drugim rješenjima.

Portugalac koji ima 29 godina u Borussiju je došao 2016. godine iz Lorienta, a za njemačkog velikana odigrao je 162 utakmice i postigao 30 golova.

Oglasi

Ove sezone igrao je bitnu ulogu te je imao 27 bundesligaških nastupa uz četiri gola i 12 asistencija, dok je u Ligi prvaka imao šest nastupa uz dva gola i jednu asistenciju. Njemu ugovor ističe krajem juna i tako kao slobodan igrač od 1. jula prelazi u drugi klub. Rođen je u Francuskoj, ali nastupao je za reprezentaciju Portugala, a po vokaciji je ofanzivni bek koji često igra u veznom redu.

Smatarlo se da je blizu potpisa za Atletico Madrid, no sada se pojavljuju glasine o pregovorima s Bayernom, dok je jedno vrijeme u igri bio i milanski Inter, tako da je teško reći za koga će se odlučiti, ali jasno je da ne ostaje u Dortmundu.

Dan nakon što je sezona završena, Guerreiro se navodno pozdravio sa svima u Borussiji i organizovao oproštajni ručak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sigurno da niko u Borussiji neće biti sretan kada čuje da je Guerreiro imao tajne pregovore sa ljutim rivalom i to u trenucima kada su se dva najveća njemačka tima borila za titulu. 

Guerreiro je imao mnogo poštovanja u svlačionici Borussije, ali i od strane dortmundske publike, a to bi se sada moglo značajno promijeniti...

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi