Ne smiruje se "zemljotres" u Minhenu: Ponudili mu novi ugovor, ali njegov šamar će dugo da pamte!

Veliki problemi u Bayernu

Ne smiruje se "zemljotres" u Minhenu: Ponudili mu novi ugovor, ali njegov šamar će dugo da pamte!

E. Čaušević

Bayern prolazi kroz jedan od najturbulentnijih perioda u proteklih 20-tak godina, a nakon što su čelnici kluba uzdrmali sve otkazima Hasanu Salihamidžiću i Oliveru Kahnu sada su i oni "dobili šamar" jer su jednom od igrača ponudili ostanak i produženje ugovora, ali ih je on u startu odbio.

Bayern je u šokantnoj završnici sezone u Bundesligi uspio nekako da odbrani titulu prvaka Njemačke, ali osvajanje trofeja nije pomoglo Hasanu Salihamidžiću i Oliveru Kahnu da zadrže svoje pozicije.

Čelnici kluba su im tokom slavlja titule saopštili da su dobili otkaza što je dodatno uzdrmalo atmosferu u svlačionici jer igrači smatraju da Salihamidžić i Kahn nisu zaslužili da na takav način saznaju da su dobili otkaze.

Jasno je da Bayern tokom ljeta čekaju velike promjene što se tiče pojedinih funkcija u klubu, ali to će se desiti i kada je igrački kadar u pitanju jer je sve više fudbalera koji baš nisu zadovoljni situacijom i atmosferom u bavarskom klubu.

Dok u klubu pokušavaju što prije pronaći novog sportskog direktora već su naišli na veliki problem jer je Benjamin Pavard donio odluku da već na ljeto napusti klub.

Oglasi

Bayern prije nekoliko sedmica kontaktirao Pavarda kako bi razgovarali o produženju ugovora, ali odmah nakon završetka sezone francuski reprezentativac im je saopštio da nema namjeru to da uradi.

Pavard je odbio ponudu za produženje ugovora i saopštio je čelnicima kluba da mu je želja da već na ljeto napusti Minhen. S Bayernom ima ugovor do 2024. godine i spreman je da ostane još jednu sezonu ako odbiju ponude za njega, ali od produženja neće biti ništa.

Vjerovatno će Bayern na ljeto morati pristati da proda Pavarda kako bi izbjegli opciju da on za godinu dana napusti klub bez obeštećenja kada mu istekne ugovor.

Za čelnike kluba to je sigurno težak udarac jer su željli da Pavard ostane, a sada se pribojavaju da on neće biti jedini koji će ovog ljeta doći sa zahtjevom da napusti Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče Pavarda interes za njega je pokazalo već nekoliko klubova, ali se najviše povezuje s Barcelonom gdje ga vide kao idealno rješenje na poziciji desnog beka s kojom muku muče već godinama.

Pavard je u Bayern stigao na ljeto 2019. godine iz Stuttgarta za 35 miliona eura. U protekloj sezoni u svim takmičenjima odigrao je 43 utakmice, zabio je sedam golova i upisao jednu asistenciju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

sloboda2
Godinu dana tribine i ćus!
1 0
Sportsport Bayern kompleks .ba Prodati , uzet pare i opet sportsport.ba na aparatima . Jel poceo radit diter hamann hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi