Englezi tvrde jedno, Nijemci drugo: Jedni tvrde da je Rice novi igrač Bayerna, drugi Arsenala

Gdje će na kraju nastaviti karijeru?

Englezi tvrde jedno, Nijemci drugo: Jedni tvrde da je Rice novi igrač Bayerna, drugi Arsenala

Esmer Oštraković

Poznato je da je prva meta Arsenala u ovom prijelaznom roku kapiten West Hama, Declan Rice, ali posljednja dešavanja će uveliko zabrinuti Artetu, te navijače Arsenala.

Naime, njemački mediji javljaju kako je Declan Rice danas obavio telefonski poziv sa Thomashom Tuchelom oko potencijalnog transfera u Bayern.

Rice će sigurno napustiti West Ham u ovom prijelaznom roku, a to je jasno jer je odbio nekoliko ponuda od West Hama za produženje ugovora.

Arsenal je krenuo da pregoara sa Riceom i njgovim klubom, te žele po svaku cijenu da ga dovedu na Emirates jer u njemu vide savršenog igrača za budućnost kluba.

Osim njega, Arteta želi još jednog veznjaka, a to će skoro pa sigurno biti Caicedo iz Brightona, a klub će napustiti Granit Xhaka i Thomas Partey koji ima ponude iz Italije.

Iako engleski mediji tvrde da je Rice već jasno rekao kako karijeru želi nastaviti u Arsenalu, njemački mediji tvrde drugačije.

Novinari njemačkog Sky Sportsa tvrde da je Tuchel razgovarao sa Riceom i da je to bio jako pozitivan telefonski razgovor.

"Rečeno mi je da je razgovor bio pozitivan. Obojica cijene jedan drugog, Rice je otvoren da pređe u Bayern i Tuchel ga želi. Vrijeme ističe jer je Arsenal baš uporan", tvrde njemački novinari.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ostaje da vidimo gdje će na kraju karijeru nastaviti Rice, a ono što je jasno jeste da neće ostati u ekipi West Hama.

Arsenal će imati čak 180 miliona eura na raspolaganju plus novac koji zarade od prodaje igrača, te se očekuje jako zanimljiv prijelazno rok na Emiratesu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Pa koji bi hajvan potpisao za Arsenal ..
3 1
Hoće se usrećiti u pm i u arsenalu i u bayernu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti