Rice ne dolazi?

Tuchel i Salihamidžić su dogovarali veliko pojačanje za Bayern, ali sada se sve promijenilo

Edmir Škorić

Bayern nastavlja da radi na transferu Declana Ricea, kojeg je Thomas Tuchel predložio, ali još u vrijeme Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna.

Tuchel je imao telefonski razgovor s nogometašem West Hama, te je prošle sedmice održan sastanak. Bayern je tražio novog centralnog veznjaka za narednu sezonu, koji bi trebao u odbrambenom smislu rasteretiti Joshuu Kimmicha.

Kaže se da je Thomas Tuchel već razgovarao s Declanom Riceom telefonom i uvjerio kapitena West Hama, kojeg još želi Arsenal i nekolicina klubova.

Tuchel je nekoć radio u Chelseaju i poznaje iz dana provedenih u Premiershipu reprezentativca Engleske.

Salihamidžić i Tuchel imali su zajedno sastanak sa Riceom, kao i tehnički direktor Marco Neppe, koga čeka neizvjesna budućnost u Bayernu, dok je Brazzo već napustio klub.

Rice još uvijek ima ugovor s West Ham Unitedom do 2024. godine, koji se vjerojatno može produžiti do 2025. godine.

Visoka naknada za transfer Tuchelova igrača iz snova stvara probleme Bayernu, jer se radi o transferu od oko 100 i više miliona eura. Iznose veće od 20 miliona eura u Bayernu mora odobriti nadzorni odbor koji se sastaje u utorak 30. maja na redovnoj sjednici.

Kako je Mirror objavio, Rice bi bio spreman da ode u Arsenal, koji je spreman udovoljiti zahtjevima i igrača i njegovog kluba, dok je Bayern u haotičnoj situaciji i stoga bi mogao da ostane bez željenog pojačanja.

Ostaje da vidimo gdje će na kraju karijeru nastaviti Rice, a ono što je jasno jeste da neće ostati u ekipi West Hama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je teškom mukom osvojio titulu, ali je imao dosta lošu sezonu i cilj kluba je da se ojača tokom ljeta, a primarne pozicije su upravo centralnog veznog i napadača.

No, najprije u klubu moraju posložiti sve strukture i pronaći odgovarajuću grupu ljudi koji će raditi na transferima zajedno s Tuchelelom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.