U Osijeku će zauvijek spominjati Salihamidžića jer je prije otkaza dogovorio čudesan transfer!

Bayern dovodi hrvatsko čudo od djeteta

U Osijeku će zauvijek spominjati Salihamidžića jer je prije otkaza dogovorio čudesan transfer!

E. Čaušević

Bayern je poznato po tome što itekako pažnju posvećuje mladim talentovanim fudbalerima dok se još nalaze u omladinskim timovima svog kluba, a ukoliko nekom se istakne klub iz Minhena ide u napad. Takav slučaj je i s Ljubom Puljićem koji će u narednim satima potpisati za velikana iz Minhena.

Ljubo Puljić je velika nada hrvatskog fudbala jer se radi o nevjerovatnom talentu. On trenutno igra u Osijeku, ali se u ovom klubu neće još dugo zadržati jer je na korak od potpisa za Bayern.

Puljić je ponikao u Cibaliji, ali je još kao dijete stigao u Osijek. Trenutno je član juniorskog tima Osijeka iako ima tek 15 godina i jasno je zbog čega se od njega očekuje blistava karijera u budućnosti.

U Osijeku su postali svjesni da će teško zadržati Puljića u svojim redovima nakon što se sve više evropskih klubova počelo raspitivati za ovog 15-godišnjaka.

Puljić inače igra na štoperskoj poziciji i prema mišljenju mnogih on je trenutno među najvećim nadama hrvatskog fudbala.

Cilj je bio da ostane u Osijeku još nekoliko godina, ali kada vam na vrata pokuca Bayern onda je teško ostati hladnokrvan i odbiti poziv iz Minhena.

Oglasi

Također, najzaslužniji za prelazak Puljića u akademiju Bayerna je Hasan Salihamidžić koji je prije nego što je dobio otkaz uspio da dogovori ključne stvari oko transfera, a klub iz Minhena je sve to sada priveo kraju.

Ugledni italijanski novinar Gianluca Di Marzio objavio je da se Puljić nalazi pred potpisom za Bayern i da će njegov prelazak iz Osijeka u minhenski klub biti ozvaničen u narednim satima.

Iako ima tek 15 godina i nikada nije zaigrao za prvi tim on će Osijeku donijeti zaista odličnu zaradu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Di Marzio je objavio da će Osijek od prodaje ovog 15-godišnjaka zaraditi čak tri miliona eura.

Za Puljića su ranije interes pokazali Barcelona, Juventus i Borussia Dortmund, ali na kraju ovaj mladi fudbaler odlučio je da prihvati ponudu minhenskog Bayerna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi