Održan žrijeb u prostorijama Saveza

Poznati parovi doigravanja za Prvu ligu FBiH: NK Čelik sve može riješiti u Zenici

Endin Čaušević

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine (NS FBiH) jutros je održan žrijeb parova doigravanja za Prvu ligu FBiH nakon čega smo saznali i koje duele ćemo gledati u play-offu.

Žrijeb je bio zakazan za 12 sati, a plasman u doigravanje za Prvu ligu FBiH ranije su osigurali NK Čelik,  NK Iskra, FK  Klis i FK Gornji Rahić.

Voljom žrijeba na kraju je odlučeno da će u play-offu za ulazak u Prvu ligu FBiH igrati:

FK Gornji Rahić - NK Iskra Bugojno

FK Klis - NK Čelik 

Treba istaći da će se pobjednici ovih duela plasirati u viši rang, a mečevi se igraju već naredne sedmice. Treba istaći da je žrijeb bio poprilično "tajnovit", bez prisustva medija i live prijenosa.

Prvi susreti na rasporedu su 7. juna, dok se revanš utakmice igraju 11. juna nakon čega ćemo znati imena ekipa koje ćemo od naredne sezone gledati u Prvoj ligi FBiH.

Podsjećamo, Čelik i Iskra dobili su pravo da se pojave u doigravanju jer im je NS FBiH odobrio licence za Prvu ligu prije nekoliko dana, te su se imena poznatih bh. klubova na kraju našla u bubnju.

Posljednje kolo Prve lige FBiH igra se za vikend nakon čega ćemo saznati i koje ekipe sele u niži rang, a definitivno da je već prežaljen FK Radnički.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U teškoj situaciji je i NK Travnk.

Plasman u Premijer ligu prije par kola zvanično je osiguran NK GOŠK.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.