Proslavljeni bh. as više nije sportski direktor Bayerna

Dugo će tražiti nekog kao što je Salihamidžić: Bayern u jednom danu dobio dvije odbijenice

Admin Čaušević

Bayern je u potrazi za sportskim direktorom nakon što je po osvajanju 11. uzastopne titule prvaka Njemačke uručen otkaz Hasanu Salihamidžiću koji je tu funkciju obavljao u proteklih šest godina. 

Na dan kada se u klub vratio Karl-Heinz Rummennige, koji je uvjetovao povratak odlaskom Salihamidžića, Bayern je dobio dvije odbijenice.

Rummennige je istakao da će biti angažovan kao savjetnik i da se neće previše petljati u transfera te da se nada da će ubrzo biti dogovoren dolazak sportskog direktora.

Odbijenice su stigle iz Eintrahcht Frankruta te RB Leipziga jer Markus Krosche i Max Eberl nisu zainteresovani da pređu u najtrofejniji njemački klub.

"Meni se to pitanje ne postavlja. Max je upravo potpisao ugovor s nama. Djeluje jako sretno i priprema se za novu sezonu. Cijeni slobodan rad u vrlo ugodnom okruženju", rekao je prvi čovjek Leipziga Oliver Mintzlaff.

Slična situacije i sa Kroscheom iz Eintrachta. Na špekulacije se ne obazire i za sada ne želi u Bayern.

"Postoje određene stvari koje ne možete spriječiti, uključujući nagađanja. Ali rekao sam prije nekoliko sedmica da je Eintracht moj fokus i da stvarno uživam raditi ovdje. Imali smo dvije uzbudljive godine ovdje i veselim se svemu što dolazi", riječi su sporskog direktora kluba iz Frankfurta.

Krosche je nedavno odbio ponude od Ajaxa, Chelseaja i Tottenhama što dovoljno govori o njegovoj posvećenosti Eintrachtu.

Za svoj odrađeni posao Salihamidžić sigurno zaslužuje prolaznu ocjenu bez obzira što je posljednja sezona bila poprilično turbulentna i teško je vjerovati da će uspjeti pronaći čovjeka koji je toliko vezan za Bayern kao što je to bio proslavljeni bh. fudbaler.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za vrijeme Bracinog mandata Bayern je između ostalog osvojio i Ligu prvaka, a jedina prava zamjerka je ta što nije uspio dovesti relevantnu zamjenu za Roberta Lewandowskog.

Bilo kako bilo, Salihamidžića sada čeka odmor, ali i određena odšteta koja se kreće između četiri i šest miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.