Matthaeus tvrdi da je kriza Bayerna počela zbog jednog igrača: "Trener ga je želio, Salihamidžić ne"

Kardinalna pogreška od prije dvije godine

Matthaeus tvrdi da je kriza Bayerna počela zbog jednog igrača: "Trener ga je želio, Salihamidžić ne"

E. Škorić

Nekadašnji nogometaš Bayerna i legenda njemačkog nogometa Lothar Matthaes vjeruje da zna sportske pogreške Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna, koji su nedavno otpušteni iz aktuelnog prvaka Njemačke.

Nakon što je Oliver Kahn otišao s mjesta izvršnog direktora Bayerna, Lothar Matthaeus kao glavni razlog vidi nedostatak pune podrške bivšem reprezentativnom golmanu. Na pitanje o Kahnovoj najvećoj pogrešci, Matthaeus je za Bild odgovorio: "Sigurno da nije uspio staviti cijeli klub iza sebe i tako ga uvjeriti u svoje planove."

"Dosadašnji sportski direktor Hasan Salihamidžić, pak, nije uspio zadržati Hans-Dietera Flicka na mjestu trenera u Bayernu", rekao je rekordni reprezentativac Njemačke upitan o kardinalnoj pogrešci Brazze.

Flick je napustio Bayern 2021. godine, a zamijenio ga je Julian Nagelsmann iz RB Leipziga . Trener se trenutno zove Thomas Tuchel. Pod Flickom je Bayern osvojio ligu, kup i Ligu prvaka dva puta u dvije godine. Iz Bayerna je otišao na vlastiti zahtjev, očito i zbog unutarnjih razmirica.

“Između ostalog, nisu se mogli dogovoriti oko igrača koji bi se uklopili u Bayern. Na primjer, Hansi je želio Floriana Wirtza iz Leverkusena, Hasan ne", objasnio je Matthaeus:

“Flick je utjelovio ono što je Bayernu nedostajalo prošli put – i što sada ponovo traži".

Oglasi

"Također je bila greška što nemamo centarfora nakon što je najbolji strijelac Robert Lewandowski prešao u Barcelonu. Ekipi nedostaje ravnoteža, ali također i "Mia-san-Mia, kohezija, bezuvjetno zajedništvo da bi bili uspješni", dodao je Matthaeus, kojeg mnogi smatraju najvećim kritičarem Bayerna, ali on to radi za dobrobit svog nekadašnjeg kluba.

"Devetka je potrebna, naravno. Plus jedan ili dva mentalna igrača", kazao je Nijemac, pa kao idealnog napadača naveo Srbina Dušana Vlahovića iz torinskog Juventusa.

23-godišnjak je u protekloj sezoni Serie A postigao deset golova, a njegova tržišna vrijednost na transfermarkt.de procijenjena je na 75 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vlahović je samo jedan u nizu igrača koje želi Bayern ovo ljeto, a u napadu se spominju još Harry Kane, Kolo Muani, Victor Osimhen, dok se očekuje i dolazak Declana Ricea iz West Hama, aiko još traje borba za potpis engleskog reprezentativca kojeg želi dovesti i Arsenal.

Bayern je ove sezone osvojio samo Bundesligu, dok je u Ligi prvaka i Kupu Njemačke ispadao u četvrtfinalima. Sve to događalo se nedugo nakon što je Thomas Tuchel imenovan za trenera umjesto Juliana Nagelsmanna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

snupi
Al ovaj zna pametovati.
1 0
adis_D11
Matthaeus bio dobar igrac ali je glup nevjerovatno. Veze on nema.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi