U januaru dogovorio potpis života, a u subotu mu se svijet srušio zbog Hasana Salihamidžića

Laimer "ostao na ledu"

U januaru dogovorio potpis života, a u subotu mu se svijet srušio zbog Hasana Salihamidžića

E. Čaušević

Bayern je proteklog vikenda uručio otkaz Hasanu Salihamidžiću, a takav potez najviše je udrmao igrača Leipziga, Konrada Laimera, koji je s nekadašnjim bh. reprezentativcem imao postignut dogovor, a sada je "ostao na ledu".

Salihamidžić je dobio otkaz dok je s igračima Bayerna slavio odbranu titule prvaka Njemačke i niko nije očekivao da će čelni ljudi minhenskog kluba baš na tako okrutan način saopštiti Brazzi takvu odluku.

Pored Salihamidžića otkaz je dobio i Oliver Kahn koji je nakon svega izjavio da mu je klub čak zabranio dolazak na utakmicu u Koeln gdje je Bayern po 11. put zaredom osvojio titulu prvaka Njemačke.

Međutim, nije samo Salihamidžić bio uzdrman odlukom čelnika da mu se zahvale na saradnji već je takav potez potresao i Konrada Laimera koji trenutno nastupa za Leipzig.

Laimeru na ljeto ističe ugovor i već je odlučio da ga neće produžiti jer je još u januaru imao sastanak sa Salihamidžićem kada je dogovoreno da će on karijeru nastaviti u dresu Bayerna.

No, do kraja sezone od transfera iz snova sve se pretvorilo u noćnu moru za ovog veznjaka. Prvo je otkaz dobio Julian Nagelsmann koji je insistirao na dolasku Laimera, a sada u klubu nema ni čovjeka s kojim je sve dogovarao.

Oglasi

Salihamidžić je krajem januara priznao da je razgovarao s Laimerom i već tada je dao naznake da će ovaj veznjak na ljeto preći u Bayern, no sada je sve to itekako pod upitnikom.

Njemački mediji pišu da čelnici Bayerna više nisu toliko "zagrijani" za dolazak Laimera jer on nikada nije bio njihova želja već su ga željeli dovesti Nagelsmann i Salihamidžić.

Sada kada su obojica dobili otkaze čini se da će Laimer biti najveći gubitnik na ljeto. Već je odbio novi ugovor u Leipzigu jer je bio siguran da ide u Bayern, no u svega nekoliko mjeseci sve to se u potpunosti raspalo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 26-godišnji Austrijanac u Leipzigu igra od ljeta 2017. godine kada je za sedam miliona eura stigao iz Red Bull Salzburga.

U minuloj sezoni odigrao je 28 mečeva u svim takmičenjima, zabio je četiri gola i dodao jednu asistenciju. Htio je napraviti iskorak u karijeri i ponudu Bavaraca jednostavno nije mogao da odbije, no ni slutio nije da će se sve preokrenuti i propasti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Zapratite grupu Bayern Insider na fb-u, tamo je Christian Falk vec objavio da je oficijelno Laimer potpisao do 2027 ugovor!
0 0
sloboda2
Lik je je potpisao vec do 2027!!! I to je zvanicno!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi