Način na koji je ekipa ispratila Hasana Salihamidžića pokazuje apsolutno sve
Po mnogima je bavarski velikan napravio katastrofalnu odluku o otkazu za Hasana Salihamidžića (Foto: EPA)

Ovacije za kraj

Način na koji je ekipa ispratila Hasana Salihamidžića pokazuje apsolutno sve

M. Šljivak

Hasan Salihamidžić (46) napustio je mjesto sportskog direktora Bayerna nakon što mu klub odlučio prekinuti ugovor. Brazzo nakon šest godina odlazi iz bavarskog velikana, a na kakav način je otišao pokazuje scena iz svlačionice gdje je dobio ogromne ovacije.

Hasan Salihamidžić dobio je otkaz u Bayernu. Rukovodstvo kluba odlučilo mu je okončati ugovor nakon šest godina zaista fenomenalnog rada.

Jedna lošija sezona koštala je posla 46-godišnju legendu, ali i direktora kluba Olivera Kahna, koji je skupa s Hasanom morao napustiti klub.

Hasan je za otkaz saznao neposredno pred meč s Kolnom u kojoj su Bavarci čudesno došli do nove titule prvaka Njemačke. Posljednje obraćanje timu imao je u svlačionici nakon meča.

"Bila mi je velika čast raditi s vama. Vi ste veliki tim", poručio je ekipi legendarni Brazzo, a potom su svi ustali i ovacijama su ispratili legendu iz kluba.

Većina fudbalera je imala veliko poštovanje prema Salihamidžiću. To scene iz svlačionice i pokazuju i za mnoge je Bayern napravio ogromnu grešku što ga je otpustio.

Oglasi

Navijači su najglasniji. Mnoge ankete pokazuju da je trebao ostati tu jer je radio zaista fenomenalan posao.

Zna se zbog koga je Hasan Salihamidžić dobio otkaz u Bayernu: "Uslov je bio Hasan ili on"

Hasan Salihamidžić je s dosta uspjeha vodio sportski segment minhenskog Bayerna u prethodnih šest godina. Bavarci su u tom periodu osvojili apsolutno sve što su mogli, no to Brazzi nije bilo dovoljno da nakon nešto lošije sezone zadrži posao.

Bayern je ove sezone uz dosta sreće osvojio samo Bundesligu. Po mišljenju rukovodstva kluba kadrovske promjene su bile neophodne, pa je donijeta odluka o otkazu Oliveru Kahnu i Hasanu Salihamidžiću.

Krivac za Hasanov otkaz, pišu njemački mediji, je čuveni Karl-Heinz Rummenigge. On je kao uslov za povratak u nadzorni odbor kluba postavio otkaz Hasanu Salihamidžiću.

"Rummenigge je insitirao, da ako žele njegov povratak. Salihamidžić mora otići", piše njemački novinar Kerry Hau i nastavlja:

Oglasi

"Rummenigge je ljut na Brazzu zbog sukoba s Hansijem Flickom. KHR je još u aprilu rekao da će prihvatiti poziciji u nadzornom odboru kluba samo ako Salihamidžić dobije otkaz", riječi su novinara njemačkog Sporta.

Ističe kako ga ovog puta nije mogao spasiti ni čovjek od povjerenja Uli Hoeness.

"Uli Hoeness je uvijek bio uz Salihamidžića i na njegovoj strani tokom sukoba s Hansijem Flickom. Ali, nakon ove turbulentne sezone, nije više imao argumenata kojima bi tražio još jednu šansu za Hasana. Hoeness je na kraju napravio kompromis i ispunio je želju Rummeniggeu", piše Hau.

Hasan Salihamidžić je tako morao otići usprkos fenomenalnim rezultatima koje je pod njegovim vodstvom klub imao, a uz njega otkaz je dobio i doskorašnji direktor Oliver Kahn.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Brazzo neće tužan napustiti Minhen. Zbog ugovora kojeg je imao naplatit će između šest i osam miliona eura i slobodan je da radi u bilo kojem drugom klubu.

Odmah je za njega interes pokazao torinski Juventus. On im je B plan u slučaju da ne uspiju angažovati Cristiana Guintolija i vidjet ćemo gdje bi direktorsku karijeru mogao nastaviti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti