Bayern je odlučio napraviti brojne promjene u timu u ljetnom prijelaznom roku (Foto: EPA)

Mogu ići u slučaju dobre ponude

Bayern stavio tri velike zvijezde na transfer listu

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern očigledno sprema poprilične promjene unutar tima u ljetnom prijelaznom roku, a prema navodima njemačkih medija Bavarci su odlučili prodati tri velike zvijezde. Mjesto na transfer listi našli su Sadio Mane, Leroy Sane i Serge Gnabry.

Bayern iza sebe ima poprilično skromnu sezonu. Uz dosta sreće Bavarci su došli do titule prvaka, ali unutar tima nije bilo sve sjajno i međuljudski odnosi bili su veoma loši.

U finišu sezone njemački šampion je iznenađujuće promijenio trenera. Juliana Nagelsmanna je zamijenio Thomas Tuchel, a po okončanju sezone otkaze su dobili sportski direktor Hasan Salihamidžić i direktor Oliver Kahn.

Sada je došao red da se sprema tim za narednu sezonu. Thomas Tuchel ima određene želje, a njemački Bild tvrdi da je bavarski velikan tri velike zvijezde stavio na transfer listu.

Sadio Mane, Leroy Sane i Serge Gnabry su na prodaju. Klub će saslušati ponude za ove fudbalere i nema dileme da će za njih stići mnogobrojne ponude jer se radi o vrhunskim fudbalerima.

Mane je prvi koji bi mogao otići. Senegalac je izgledao zaista loše u prvoj sezoni u minhenskom klubu, napravio je brojne skandale, tukao je saigrače i govori se o njegovom povratku u Englesku.

Njegov učinak bio je zaista skroman. U 38 odigranih utakmica zabio je 12 golova i upisao je šest asistencija. Cijena na tržištu mu je 45 miliona eura.

Leroy Sane (27) također je na izlaznim vratima. Klub će sagledati sve ponude za njega i vidjet ćemo hoće li njemački reprezentativac napustiti Minhen ovog ljeta.

Protekle sezone je u 44 odigranih mečeva imao učinak od 14 golova i 10 asistencija. Ipak, u centru pažnje se našao po skandalu kada ga je udario Sadio Mane i to je obilježilo sezonu iza nas.

Serge Gnabry još je jedna zvijezda koja bi mogla promijeniti klub. On je od spomenutog trojca bio ponajbolji na terenu uz 17 golova i 12 asistencija u 47 utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gnabry je prošle godine i produžio ugovor na insistiranje Hasana Salihamidžića. Međutim, odlaskom Brazze iz kluba promijenile su se mnoge stvari, pa tako i situacija oko ovog 27-godišnjaka koji bi na kraju mogao otići.

Bayern očigledno sprema brojne promjene za novu sezonu i vidjet ćemo kako će bavarski velikan izgledati u narednim mjesecima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.