Dugo će tražiti nekog kao što je Salihamidžić: Bayern u jednom danu dobio dvije odbijenice

Proslavljeni bh. as više nije sportski direktor Bayerna

Dugo će tražiti nekog kao što je Salihamidžić: Bayern u jednom danu dobio dvije odbijenice

A. Čaušević

Bayern je u potrazi za sportskim direktorom nakon što je po osvajanju 11. uzastopne titule prvaka Njemačke uručen otkaz Hasanu Salihamidžiću koji je tu funkciju obavljao u proteklih šest godina. 

Na dan kada se u klub vratio Karl-Heinz Rummennige, koji je uvjetovao povratak odlaskom Salihamidžića, Bayern je dobio dvije odbijenice.

Rummennige je istakao da će biti angažovan kao savjetnik i da se neće previše petljati u transfera te da se nada da će ubrzo biti dogovoren dolazak sportskog direktora.

Odbijenice su stigle iz Eintrahcht Frankruta te RB Leipziga jer Markus Krosche i Max Eberl nisu zainteresovani da pređu u najtrofejniji njemački klub.

"Meni se to pitanje ne postavlja. Max je upravo potpisao ugovor s nama. Djeluje jako sretno i priprema se za novu sezonu. Cijeni slobodan rad u vrlo ugodnom okruženju", rekao je prvi čovjek Leipziga Oliver Mintzlaff.

Slična situacije i sa Kroscheom iz Eintrachta. Na špekulacije se ne obazire i za sada ne želi u Bayern.

Oglasi

"Postoje određene stvari koje ne možete spriječiti, uključujući nagađanja. Ali rekao sam prije nekoliko sedmica da je Eintracht moj fokus i da stvarno uživam raditi ovdje. Imali smo dvije uzbudljive godine ovdje i veselim se svemu što dolazi", riječi su sporskog direktora kluba iz Frankfurta.

Krosche je nedavno odbio ponude od Ajaxa, Chelseaja i Tottenhama što dovoljno govori o njegovoj posvećenosti Eintrachtu.

Za svoj odrađeni posao Salihamidžić sigurno zaslužuje prolaznu ocjenu bez obzira što je posljednja sezona bila poprilično turbulentna i teško je vjerovati da će uspjeti pronaći čovjeka koji je toliko vezan za Bayern kao što je to bio proslavljeni bh. fudbaler.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za vrijeme Bracinog mandata Bayern je između ostalog osvojio i Ligu prvaka, a jedina prava zamjerka je ta što nije uspio dovesti relevantnu zamjenu za Roberta Lewandowskog.

Bilo kako bilo, Salihamidžića sada čeka odmor, ali i određena odšteta koja se kreće između četiri i šest miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Hahahhahahahaa
1 0
Benz
Hahajahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi