Nisu oduševljeni

"Historijska promjena" na dresu Manchester Uniteda izazvala veliki bijes kod navijača

Edmir Škorić

Manchester United još nije službeno predstavio dres za sljedeću sezonu, ali dizajn je već poznat, pošto je "procurilo" nekoliko fotografija dresa na internetu.

Manchester United će igrati u crvenim dresovima, što naravno nije ništa neočekivano, s tim daće biti drugačiji nego oni iz prošlih sezona.

Druga garnitura dresova je potpuno bijela, ali navijače je uzrujao jedan detalj. Naime, na tom dresu se više ne pojavljuje klasičan grb Uniteda.

Rezervni dres Manchester Uniteda za sezonu 2023/24

Umjesto njega, nalazi se samo logo vraga, smješten tamo gdje obično bude grb. Mirror tvrdi da se radi o historijskoj promjeni i da je to prvi put da se tradicionalni grb ne pojavljuje na nekom dresu Manchester Uniteda.

Sličan slučaj bio je prije nekoliko godina u Liverpoolu, koji na opremi više nema klasični grb, već samo logo ptice Liverbird, koja inače krasi grb kultnog kluba.

Ako je u Manchester Unitedu ovo samo promjena na jednu sezonu, Liverpool je definitivno napustio tradicionalni grb.

Evropski nogometni velikani idu u korak s vremenom i pokušavaju se malo "unaprijediti" i modernizovati, što ponekad izaziva frustracije navijača koji ne žele da mijenjaju klupsku tradiciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izgled dresova Manchester Uniteda, iako klub još nije zvanično predstavio iste

No, navijači će zaboraviti na sve ako budu dobri rezultati. Navijači Uniteda očekivali su više od sezone koja završava, ali izboren je ipak plasman u Ligu prvaka, dok sutra slijedi finale FA kupa protiv gradskog rivala Manchester Cityja i prilika da se osvoji trofej.

Što se Liverpoola tiče, sezona za zaborav i propuštena šansa da se uđe u Ligu prvaka, a neuspješan je tim Jurgena Kloppa bio i na ostalim frontovima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.