Neymarova želja vezana je samo za jedan klub

Visoka primanja mogla bi biti problem

Neymarova želja vezana je samo za jedan klub

S. Mlaćo
Brazilac Neymar mogao bi ovog ljeta napustiti PSG.

Brazilac Neymar mogao bi ovog ljeta napustiti PSG.

Prema pisanju medija u Francuskoj Neymar ima želju da karijeri nastavi u Manchester Unitedu i to bi se moglo ubrzo desiti.

Neymar nije u dobrim odnosima sa čelnicima Parižana, ali i navijačima, no ima sjajna primanja pa ga to puno i ne do tiče.

Ipak, svjestan je da mu je potreban novi izazov, a želja mu je dres Crvenih đavola.

Problem je naravno obeštećenje s obzirom da Neymar ima još četiri godine ugovora, a u slučaju transfera sigurno bi imao i mnogo manja primanja.

Oglasi

U 173 utakmice sa PSG Neymar je postigao 118 pogodaka, a navijači Parižana već odavno traže njegov odlazak. Imao je i problema sa povredama, a posebno im smeta njegovo bahato ponašanje.

Propustio je čak i proslavu šampionske titule jer je odlučio da uživo prati utrku Formule 1 u Monaku, što najbolje govori o tome koliko mu je značila titula.

Parižani su uspjeli da osvoje bod na gostovanju za vikend u Strasbourgu, a jedini pogodak za goste vrijedan titule zabio je Lionel Messi.

Za PSG ovo je 11. titula prvaka Francuske u njihovoj historiji, a igrači i članovi kluba su odmah nakon meča proslavili novi uspjeh.

No, mnogima je bilo zanimljivo da sa svojim saigračima nije bio upravo Neymar koji je inače već neko vrijeme van terena zbog povrede. Neymar nije doputovao s ekipom u Strasbourg, a trener Christophe Galtier pokušao je da ga brani i nađe izgovor za to.

"U pitanju je dalek put koji je problem za njega jer je još u oporavku od povrede", rekao je Galtier nakon utakmice na pitanje zašto Neymar nije s ekipom na proslavi titule.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brazilac ima 31 godinu i jasno je i da nema mnogo ponuda. U Engleskoj se nije okušao i ima jasnu želju da se to desi u novoj sezoni.

U PSG je stigao iz Barcelone, a ponikao je u Santosu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi