Osim Kanea, Manchester United na listi želja ima još dva sjajna napadača

Francuz i Norvežanin

Osim Kanea, Manchester United na listi želja ima još dva sjajna napadača

E. Ganibegović

Manchester United izborio je plasman u Ligu prvaka nakon jedne sezone pauze, a na ljeto će sasvim sigurno biti promjena u ekipi. Naročito je Crvenim đavolima potreban napadač.

Prva želja čelnika Manchester Uniteda kada je napadač u pitanju je golgeter Tottenhama i reprezentacije Engleske, Harry Kane.

Ukoliko ne uspiju dovesti njega na Old Trafford, okrenut će se drugim opcijama. Poznato je na koja su dva napadača bacili pik.

Engleski "Athletic" tako piše kako čelnici Manchester Uniteda razmatraju dovođenje Randala Kolo Muanija i Rasmusa Hojlunda.

U ovom trenutku danski napadač i član Atalante ima više šansi, budući da je napadač Eintrachta cjenovno puno skuplji od Danca.

Navodno su čelnici Manchester Uniteda već razgovarali s oba igrača, te obje opcije ostaju otvorene.

Oglasi

Hojlund je ove sezone za Atalantu u svim takmičenjima upisao 41 nastup uz 15 pogodaka i sedam asistencija.

Ranije u karijeri je igrao za Sturm i Copenhagen. Ugovor s timom iz Bergama ima do ljeta 2027. godine. Za reprezentaciju Danske je u četiri nastupa postigao pet golova.

Što se Kolo Muanija tiče, ostao je upamćen kao tragičar Francuske u finalu Svjetskog prvenstva kada je u 120. minuti propustio realizovati šansu jedan na jedan. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove je sezone za Eintracht nastupio 45 puta uz 23 pogotka i 17 asistencija. Kao i Hojlund, i on ima ugovor do ljeta 2027. godine.

On je ranije nosio dresove Nantesa i Boulognea, a za reprezentaciju Francuske je na šest utakmica postigao jedan pogodak.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi