Sada je sve dosta jasnije

Oglasio se i Hadžibegić nakon povrede Demirovića: " Odluku o tome..."

Esmer Oštraković

Sinoć su iz NFSBiH potvrdili da će Ermedin Demirović propustiti utakmice protiv Portugala i Luksemburga, a razlog je povreda.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u junu nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo utakmicama trećeg i četvrtog kola.

Zmajevi prvo 17. juna igraju u gostima kod Portugala, a tri dana kasnije ćemo ugostiti reprezentaciju Luksemburga.

Selektor Faruk Hadžibegić okupljanje je zakazao za 7. juni u Zenici, a na njemu se neće pojaviti Ermedin Demirović koji je prvi igrač koji je otpao s prvobitnog spiska.

Razlog njegovog izostanka je povreda meniskusa, te će na njegovo mjesto doći neki drugi igrač, a opcije su, rekli bismo, tri.

Jasno je tako da će umjesto njega "upasti" neko sa rezevnog spiska, a tamo se nalaze: Sanjin Prcić, Haris Duljević, Jasmin Mešanović, Said Hamulić, Vladan Danilović, Osman Hadžikić, Josip Ćorluka, Hrvoje Barišić, Elvir Duraković i Armin Hodžić.

O svemu se na svom Facebook nalogu oglasio i selektor reprezentacije BiH, Faruk Hadžibegić.

"Sa spiska igrača, koje sam planirao za utakmice protiv Portugala i Luksemburga, nažalost, otpao je naš napadač Ermedin Demirović, kojeg u utorak očekuje operacija.

Demiroviću želim brz oporavak i što brži povratak na teren, a jasno je da će nam mnogo nedostajati u naredne dvije utakmice.

Odluku o tome, ko će na spisku zamijeniti Demirovića, donijet ću nakon vikenda, u kojem ću još jednom provjeriti formu igrača sa proširenog spiska.

Računali smo na to da će biti problema sa povredama, pa smo se pripremili i napravili i prošireni spisak igrača, upravo zbog ovakvih i sličnih situacija", napisao je Hadžibegić.

Najviše izgleda da bude pozvan umjesto Demirovića, rekli bismo, ima Jasmin Mešanović koji igra standardno u Mađarskoj za Kisvardu. Ove je sezone postigao devet golova, a u martu je također bio na spisku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Said Hamulić se našao na rezervnom spisku i i on čeka svoju priliku, no od dolaska u francuski Toulouse nije postigao niti jedan pogodak i igrao je samo 149 minuta u ovoj polusezoni.

U nekim kombinacijama pozivu se može nadati i Haris Duljević koji je lijevo krilo, a koju je poziciju u posljednje vrijeme pokrivao Ermedin Demirović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.