Bez Demirovića na Portugal i Luksemburg!

Zbog povrede

Bez Demirovića na Portugal i Luksemburg! · Zvanično

E. Oštraković

Nažalost selektor Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić, danas je dobio jako loše vijesti kada je riječ o zdravstvenom biltenu naših reprezentativaca.

Naime, prije početka priprema za utakmice sa Portugalom i Luksemburgom jedan igrač je "otpao" sa spiska.

Radi se o Ermedinu Demiroviću, napadaču Augsburga, koji je morao da otkaže svoj dolazak, a to nikako nisu dobre vijesti.

Razlog je povreda meniskusa, te će on zbog toga propustiti predstojeće okupljanje nacionalnog tima.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine će naredne sedmice biti podvrgnut operativnom zahvatu.

Jasno je da će neko sa rezervnog spiska dobiti priliku umjesto Demirovića, a uskoro očekujemo da Hadžibegić otkrije i ko će to biti.

Oglasi

Na dodatnom spisku su: Sanjin Prcić, Haris Duljević, Jasmin Mešanović, Said Hamulić, Vladan Danilović, Osman Hadžikić, Josip Ćorluka, Hrvoje Barišić, Elvir Duraković i Armin Hodžić.

Demirović iza sebe ima jako dobru sezonu u Bundesligi, te je prava šteta što ga neće biti na spisku za ove dvije utakmice.

Naime, on je u 30 odigranih utakmica postigao osam golova, te je dodao i šest asistencija.

Zanimljivo je da bi utakmicu protiv Bosne i Hercegovine sa druge strane mogao propustiti Cristiano Ronaldo.

Portugal bi na toj utakmici mogao biti bez svoje prve zvijezde, Cristiana Ronalda. Fudbaler Al-Nassra je povrijeđen i upitan za ovaj meč.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mediji u Portugalu nagađaju da bi Ronaldo mogao propustiti ovaj meč i u slučaju da se oporavi, odnosno dobio bi poštedu.

Teško je očekivati da će Ronaldo htjeti odmarati, s obzirom na to da ukoliko nastupi u obje utakmice u junu, doći će do jubilarnog 200. nastupa za Portugal.

Top Komentari

Mowzilla
Hamulica u vatru, pa sta bude...
1 0
789012455
Mrka kapa ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi