Ko će umjesto Demirovića? Tri su opcije

Igrači na rezervnom spisku

Ko će umjesto Demirovića? Tri su opcije

E. Ganibegović

Ermedin Demirović prva je glavobolja za selektora Faruka Hadžibegića uoči junskih utakmica s obzirom na to da je otpao zbog povrede. Ko će umjesto njega u roster?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u junu nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo utakmicama trećeg i četvrtog kola.

Prvo ćemo 17. juna biti gosti u Lisabonu kod Portugala, dok ćemo tri dana kasnije ugostiti Luksemburg.

Selektor Faruk Hadžibegić okupljanje je zakazao za 7. juni u Zenici, a na njemu se neće pojaviti Ermedin Demirović koji je prvi igrač koji je otpao s prvobitnog spiska.

Razlog njegovog izostanka je povreda meniskusa, te će na njegovo mjesto doći neki drugi igrač, a opcije su, rekli bismo, tri.

Pohvalno je što je selektor Hadžibegić objavio rezervni spisak igrača koji čekaju da "upadnu" u ovakvim situacijama, a na njemu se nalaze sljedeći igrači:

Oglasi

Sanjin Prcić, Haris Duljević, Jasmin Mešanović, Said Hamulić, Vladan Danilović, Osman Hadžikić, Josip Ćorluka, Hrvoje Barišić, Elvir Duraković i Armin Hodžić.

Najviše izgleda da bude pozvan umjesto Demirovića, rekli bismo, ima Jasmin Mešanović koji igra standardno u Mađarskoj za Kisvardu. Ove je sezone postigao devet golova, a u martu je također bio na spisku.

Said Hamulić se našao na rezervnom spisku i i on čeka svoju priliku, no od dolaska u francuski Toulouse nije postigao niti jedan pogodak i igrao je samo 149 minuta u ovoj polusezoni.

U nekim kombinacijama pozivu se može nadati i Haris Duljević koji je lijevo krilo, a koju je poziciju u posljednje vrijeme pokrivao Ermedin Demirović. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Loša stvar po Duljevića je ta što nije igrao na posljednjih sedam utakmica za svoju Hansu, a u posljednje tri ga uopšte nije bilo u konkurenciji. 

Bilo kako bilo, ne sumnjamo da će selektor Hadžibegić donijeti pravu odluku koja će u konačnici donijeti i najbolji mogući rezultat našoj reprezentaciji u predstojeće dvije utakmice. 

Top Komentari

AjmanMuj
Vala ima i četvrta opcija-Armin Hodžić. Može momak hladno u napad, ionako bi više ginuo na terenu jer je i mlad, a i igrač je iz naše lige. Plus igra u top formi
2 5
user1659566597
Mislim da umjesto njega tu trebaju doci ili Ramic ili Haskic
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi