Wolfsburg imao dva gola prednosti na poluvremenu, a zatim je uslijedio Barcin show (Foto: Barcelona)

Liga prvaka za žene

Nestvaran preokret Barcelone za titulu prvaka Evrope

Midhat Šljivak

Fudbalerke Barcelone osvojile su titulu prvaka Evrope. U finalu Lige prvaka odigranom u Eindhovenu one su savladale njemački Wolfsburg nakon velikog preokreta s 3:2 i došle su do svog drugog trofeja najboljeg tima Starog kontinenta.

Barcelona je kao veliki favorit ušla u finale ovosezonskog izdanja Lige prvaka protiv Wolfsburga. Katalonke imaju fenomenalnu sezonu i očekivalo se kako će lagano podići trofej prvaka Evrope. Na kraju su uspjele u tome i to na nevjerovatan način.

Na terenu je Barca dominirala, ali fudbalerke Wolfsburga su koristile šanse. Već u trećoj minuti Pajor koristi grešku odbrane i snažnim udarcem dovodi svoj tim u prednost od 1:0.

Nakon primljenog gola Barcelona kreće žestoko na gol. Imale su fudbalerke ovog tima nekoliko velikih šansi, no lopta nije htjela u mrežu.

Zato je Wolfsburg svoju šansu iskoristio. Pajor je u 37. minuti ovog puta asistent, a Popp zabija za velikih 2:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, no Barceloni nije palo ni na kraj pameti da se preda i nakon samo pet minuta igre u nastavku Katalonke dolaze do izjednačenja.

U 48. minuti Patricia Guijarro na asistenciju Hansen pogađa za 2:1, a samo dvije minute kasnije ista igračica koristi ubačaj Bonmati i postiže gol za izjednačenje rezultata na 2:2.

Wolfsburg je nakon dva primljena gola uspio stvoriti dvije ozbiljne šanse pred golom Barcelone. Falila je dobra završnica i golmanica Barce je udarce odbranila.

U 70. minuti potpuni preokret Katalonki. Nevjerovatnu grešku defanzivki Wolfsburga koristi Rolfo i zabija za 3:2.

Do kraja utakmice promjene rezultata nije bilo. Wolfsburg nije uspio napraviti ništa posebno u fazi napada i Barca dolazi do trofeja najboljeg evropskog tima za ovu sezonu.

Katalonkama je ovo drugi trofej u historiji, a isto toliko ima i njihov današnji rival.

Liga prvaka za žene, finale:

Barcelona - Wolfsburg 3:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.