Lewu pitali o dolasku Messija, odgovor manje-više očekivan

Poljak nema ništa protiv

Lewu pitali o dolasku Messija, odgovor manje-više očekivan

E. Ganibegović

Lionel Messi je blizu povratka u Barcelonu nakon dvije godine, a o tome su pitali i napadača ovog tima, poljskog golgetera Roberta Lewandowskog.

Silom prilika Lionel Messi je 2021. godine morao napustiti Barcelonu, te je kao slobodan igrač potpisao za PSG gdje nije ostvario najveći cilj - osvajanje Lige prvaka.

Osvojio je tamošnje prvenstvo i Superkup, no u Ligi prvaka je tim s njim ispadao dva puta u osmini finala i sada je došlo vrijeme za razlaz.

Argentincu ističe ugovor na kraju ovog mjeseca i postat će slobodan igrač, a sve su prilike da će se vratiti u Barcelonu u kojoj je živa legenda.

Tamo od prošlog ljeta igra i poljski napadač Robert Lewandowski. Iako su imali nekih razmjerica u prošlosti, kapiten Poljske nema ništa protiv dolaska Argentinca.

"Znam da je vrlo lako igrati s njim jer Leo može igrati s vama s bilo koje pozicije na terenu, u bilo kojem trenutku utakmice. On je igrač kakvog bi svaka momčad željela imati. On nije samo legenda Barcelone, on je taj koji je promijenio klub. Bit će fantastično ako se vrati u Barcelonu", rekao je Lewandowski.

Oglasi

"Moramo pričekati i vidjeti hoće li Leo doći u Barcelonu. Nadam se da će doći. Možda ćemo za nekoliko dana znati nešto konkretnije", dodao je.

Podsjetimo, Xavi Hernandez, trener Barcelone, istakao je da će Lionel Messi svoju konačnu odluku saopštiti iduće sedmice. 

Tamo mora da završi sezonu, mnogo poštuje klub PSG, želi da završi sezonu na najbolji mogući način. Ističe mu ugovor i on je stekao pravo da kaže kuda želi da ide, gdje da završi karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mislim da može da nastavi na visokom nivou i ako dođe u Barcelonu, gdje ga žele svi Katalonci, posebno ja kao trener, vrata su mu otvorena.

Rekao mi je da će odluku donijeti sljedeće sedmice i da ga ostavimo na miru. Ako o Leu pričamo svaki dan, mislim da to neće biti dobro. Odluku će donijeti sljedeće sedmice, sada ima 200 hipoteza. Na kraju će on odlučiti o svojoj sudbini, ovdje su mu otvorena vrata", istakao je Xavi Hernandez.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi