Barcelona ima plan kako da izbjegne izbacivanje iz Lige prvaka

Jesu li našli rješenje?

Barcelona ima plan kako da izbjegne izbacivanje iz Lige prvaka

E. Ganibegović

Prije nekoliko dana španski mediji objavili su kako se Barceloni sprema izbacivanje iz Lige prvaka, no u Kataloniji spremaju plan kako do tog crnog scenarija ne bi došlo.

Barcelona je osvojila La Ligu i na taj način izborila plasman u Ligu prvaka, no moglo bi se desiti da je na kraju ne igra. Ni nju, ni druga UEFA-ina takmičenja.

Prethodnog ljeta Barcelona je učinila sve moguće napore kako bi potpisala neke igrače, uprkos finansijskim problemima koje klub ima, što im je donijelo osvajanje Primere i španskog Superkupa.

Međutim, prije nekoliko dana su španski i nekolicina engleskih medija objavili vijest kako bi katalonski velikan mogao biti izbačen iz UEFA-inih takmičenja za narednu sezonu.

Čini se da bi im optužbe za korupciju mogle doći glave, jer UEFA nema milosti. Osim potencijalnih kazni koje ih očekuju u La Ligi ukoliko budu proglašeni krivim, UEFA provodi svoju privatnu istragu.

Kako prenose španski mediji UEFA-ini istražitelji došli su do zaključka da Barcelona treba biti izbačena iz evropskih takmičenja u narednoj sezoni.

Oglasi

Naravno, radi se o sada već famoznom slučaju Negreira, a u Barceloni imaju plan kako da izbjegnu izbacivanje iz UEFA-inih takmičenja.

Joan Laporta, predsjednik Barcelone, sastat će se ovog vikenda sa Aleksandrom Čeferinom, predsjednikom UEFA-e.

Njih dvojica sastat će se u Istanbulu na finalu Lige prvaka, a predsjednih katalonskog kluba pokušat će uvjeriti kolegu iz krovne kuće evropskog fudbala da je Barcelona "čista".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Šta će biti od svega, ostaje da vidimo. Jasno je da je Barcelona u nezavidnoj situaciji, no nekako je nezamislivo da ostanu bez elitnog takmičenja.

Podsjetimo, u posljednje dvije sezone Barcelona je završavala druga u grupi, te je prelazila u Evropsku ligu gdje je ispadala od Eintrachta i Manchester Uniteda. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Izbaciti prevarante, svakako se samo brukaju u evropi. Tamo gdje ne mogu da podmazuju nema ih nigdje.
1 0
Ocelot
Dok ne dokažu suprotno Barselona je cista ne mogu im nista
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije