Barcelona ne odustaje i sprema ozbiljan udarac za Pepa Guardiolu

Silno žele jednog igrača

Barcelona ne odustaje i sprema ozbiljan udarac za Pepa Guardiolu

E. Ganibegović

Pep Guardiola je trenerska legenda Barcelone, no ovaj klub bi mu na ljeto mogao zadati ozbiljan udarac, s obzirom na to da su želje čelnika Barcelone i španskog stručnjaka dvije suprotnosti.

Uz misiju povratka Lea Mesija na Camp Nou, čelnici Barcelone istovremeno rade i na drugim transferima, tako da su, kako piše španski Sport, već riješili prvo pojačanje za ljeto.

Riječ je o Ilkayu Gundoganu, 32-godišnjem njemačkom veznjaku kojeg već duže vrijeme na radaru ima Xavi Hernandez. 

Aktuelnom kapitenu Manchester Cityja ističe ugovor sa engleskim timom, a španski mediji najavljuju da će Gundogan prihvatiti ponudu Barcelone.

Pomenuti izvor ide toliko daleko da je objavio i dužinu ugovora koju je navodno prihvatio Gundogan, a onda iznosi tri godine.

Iako će morati da se odrekne dijela svoje plate u Manchester Cityju, Gundogan je uzbuđen zbog novog projekta i planira to objaviti nakon finala Lige prvaka, zakazanog za 10. juni u Istanbulu.

Oglasi

Podsjetimo, njemu ističe ugovor u Engleskoj, a P[instagram]https://www.instagram.com/p/Cr6jqrdtjfy/[/instagram]ep Guardiola je htio da ga zadrži u timu i da potpiše novi, od čega očigledno na kraju neće biti ništa.

Prije nekoliko dana Xavi je upitan o ovom igraču. Nije dao konkretan odgovor, ali jasno je kazao da ga još niko nije odbio. 

"Jedino što mogu da podijelim je da svaki fudbaler sa kojim ćemo potpisati i sa kojim imamo priliku da razgovaramo želi da dođe. Svi oni žele da dođu u Barcelonu. Svi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nismo vidjeli nijednog igrača koji nam je rekao: "Ne, radije bih otišao u drugi klub". Niko. Otkako sam u Barceloni i razgovarao sam sa mnogim fudbalerima, čim sam ih nazvao i razgovarao sa njima ili ih sreo, svima je bilo divno da dođu u Barcelonu. 

Dakle, morate promovisati brend Barcelone, a zatim slušati trenera. Jer, kada ste fudbaler, želite da idete ruku pod ruku sa trenerom. Fudbaler želi da čuje da li će biti važan, da li će igrati, na kojoj poziciji... A kada razgovaram sa njima imam osećaj da svi žele da dođu u Barcelonu", istakao je on. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi