Trijumf Intera u Torinu

Gol Brozovića, oproštaj Handanovića i premalo sreće za Džeku u pobjedi Intera

Midhat Šljivak

Inter je u posljednjem 38. kolu italijanske Serie A savladao kao gost ekipu Torina s 1:0. Jedini pogodak na meču postigao je hrvatski fudbaler Marcelo Brozović.

Inter je s tri boda završio sezonu u Seriji A. Pobjedu nad Torinom u gostima Nerazzurrima je donio hrvatski veznjak Marcelo Brozović.

Tim Simonea Inzaghija sprema se za finale Lige prvaka naredne subote, ali nisu htjeli ništa prepustiti slučaju u meču s Torinom i igrali su za drugo mjesto na tabeli.

Od samog početka meča u Torinu Inter je bio bolji tim. Dominirali su Nerazzurri, stvarali šanse, ali mreža Vanje Milinkovića-Savića kao da je bila začarana.

Ipak, u 37. minuti Inter stiže do prednosti. Marcelo Brozović odličnim šutem matira golmana Torina za prednost gostiju od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku smo vidjeli brojne šanse za promjenu rezultata na obje strane.

Edin Džeko je šansu za igru dobio u 55. minuti umjesto Lautara Martineza. Odmah po ulasku imao je dobar šut, no lopta odlazi tik pored stative.

Nešto kasnije Džeko pogađa i stativu protivničkog gola i jednostavno mu se nije dalo da postigne pogodak. Imao je i Torino nekoliko sjajnih šansi, Vlašić je propustio najbolju, Cordaz mu je čudesno branio.

U ovom meču se od dresa Intera oprostio legendarni Samir Handanović. Slovenac je napustio igru u 65. minuti u svom 455. nastupu, a umjesto njega u Seriji A je debitovao 40-godišnji Alex Cordaz.

Na kraju je ovaj susret okončan pobjedom Intera od 1:0. Nerazzurri su preskočili Lazio i nadaju se kiksu ovog tima u Empoliju kako bi sezonu završili kao drugi.

Inter naredne sedmice igra finale Lige prvaka, a protivnik je ekipa Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 38. kolo:

Torino - Inter 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.