Ako pitate UEFA-u, Istanbul je glavni grad Turske; Džekin emotivni susret

Finale za osam dana

Ako pitate UEFA-u, Istanbul je glavni grad Turske; Džekin emotivni susret

E. Ganibegović

Edin Džeko po prvi put će za osam dana igrati finale Lige prvaka. Protivnik će mu biti njegov bivši klub, a emotivan susret o novoj priči opisala je UEFA.

Za osam dana, 10. juna 2023. godine, u Istanbulu će se odigrati veliko finale Lige prvaka između Intera i Manchester Cityja.

Edin Džeko je s četiri gola ove sezone u Ligi prvaka uveliko doprinio tome da se italijanski tim plasira u finale, a protivnik će mu biti klub iz kojeg je i došao u Italiju 2015. godine.

Dijamant je igrao za Manchester City četiri i po godine, ali značajniji uspjeh na međunarodnoj klupskoj sceni s ovim timom nije napravio, a sada će protiv njih imati priliku da stigne do najveće titule u karijeri.

UEFA je na svojoj stranici objavila novu priču o finalu Lige prvaka, a jedan podnaslov glasi: "Džekin emotivni susret."

"Finale 2023. godine će biti posebno emotivno za Edina Džeku, koji je u periodu od 2011. do 2016. upisao 72 gola u 189 nastupa za City. Dio ekipe Građana koja je 2012. godine završila 44-godišnje čekanje na titulu prvaka, veteran napadač će se prvi put suočiti sa svojim bivšim klubom u glavnom gradu Turske – sedam i po godina nakon odlaska u Seriju A.

Oglasi

Četvrti pogodak 37-godišnjaka u Ligi prvaka ove sezone pokrenuo je pobjedu Intera od 3:0 nad rivalom Milanom u polufinalu. Gol protiv Guardioline ekipe učinio bi bosanskohercegovačkog napadača najstarijim strijelcem u historiji finala Lige prvaka, nadmašivši Paola Maldinija, koji je imao 36 godina i 333 dana kada je postigaogol na Olimpijskom stadionu Atatürk 2005. godine."

Ako vam je zaparalo oči da je Istanbul glavni grad Turske, dobro ste pročitali. U UEFA-i su zaista napravili takav previd, pa su zanemarili Ankaru. 

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ankara je glavni grad iako je Istanbul najmnogoljudniji grad i kulturni i privredni centar države.

No, kanimo se geografije i UEFA-ine greške. Edin Džeko za osam dana ima šansu da postane treći bh. fudbaler, nakon Elvira Baljića i Hasana Salihamidžića s titulom prvaka Evrope. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Redakcija sportsport.ba dnevno pravi na stotine gramatickih, historijskih, etnickih i geografskih pogrjeski. Malo sebe provjerite.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi