Sezona bi se za Talijane mogla završiti kao u najgoroj noćnoj mori

Nije dobro krenulo

Sezona bi se za Talijane mogla završiti kao u najgoroj noćnoj mori

E. Ganibegović

Italijanski klubovi odradili su do sada odličan posao na evropskoj sceni, no kada su finala u pitanju nije dobro krenulo i na kraju postoji šansa za neslavan kraj.

Kada su UEFA-ina takmičenja u pitanju, iza italijanskih klubova je sjajna sezona i u svakom finalu imat će ili su imali po jednog predstavnika.

Što se Lige prvaka tiče, u četvrtfinalu su bili Milan, Inter i Napoli su bili u četvrtfinalu, u polufinalu su se igrala dva derbija Milana, a u finale je otišao Inter.

Juventus i Roma bili su u polufinalu Evropske lige, a u finale se plasirala Roma, dok je Fiorentina izborila finale Konferencijske lige.

Nije dobro počelo. Roma je sinoć u Budimpešti igrala finale Evropske lige protiv Seville i nakon penala je poražena i trofej je otišao u Španiju.

Oglasi

Italijani bi tako uprkos sjajnoj sezoni u Evropi mogli ostati bez ijednog trofeja. Realnije šanse da ga osvoji na kraju ima Fiorentina.

Viola će sedmog juna u pragu igrati utakmicu protiv West Ham Uniteda, a trenutno se nijedan od ova dva tima ne izdvaja kao favorit.

S druge strane, tri dana kasnije će u Istanbulu u finalu Lige prvaka snage odmjeriti Inter i Manchester City, a engleski tim je izraziti favorit u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dugo nismo gledali jedno finale u kojem je neki tim bio takav favorit kao što je ovo, a vidjet ćemo može li Inter pomrsiti račune Građanima.

Ova utakmica će biti značajna i za Bosnu i Hercegovinu jer Edin Džeko ima šansu da postane treći igrač s osvojenom Ligom prvaka nakon Elvira Baljića i Hasana Salihamidžića. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Tri kluba u finalu je vec fantazija ali tu je najmanje talijana.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi