Portugalci međusobno kuhaju i očigledno se ne vole (Foto: Screenshot)

Bruno i Bernardo u obračunu

Sukob zvijezda Cityja i Uniteda može radovati BiH - Oni se definitivno ne vole

Midhat Šljivak

Manchester City osvojio je FA Kup nakon što je na čuvenom Wembley stadionu savladao gradskog rivala Manchester United s 2:1. Pažnju tokom velikog finala privukli su portugalski fudbaleri Bernardo Silva i Bruno Fernandes koji su se posvađali i umalo fizički obračunali.

Manchester City je pokazao da je u ovom trenutku najbolji engleski tim. Nakon osvajanja nove titule prvaka Građani su uzeli i FA Kup pobjedom nad gradskim rivalom Unitedom s 2:1.

Oba gola za City postigao je Nijemac Ilkay Gundogan. Jedini gol za Crvene đavole postigao je portugalski reprezentativac Bruno Fernandes, a upravo je on bio vinovnik sukoba na poluvremenu utakmice utakmice.

Bruno je imao šta da kaže svom reprezentativnom kolegi Bernardu Silvi. Očigledno se njegova 'bukvica' nije dopala fudbaleru Građana i ovaj je odlučio regovati veoma oštro.

Silva nije dopustio Brunu da ga dodirne. Odlučio ga je odgurnuti, jedan drugom su rekli određene stvari i očigledno da između reprezentativnih kolega ne vlada neka velika ljubav.

Rivalstvo iz klubova vjerovatno se neće prenijeti u selekciji Portugala. Tamo su ipak svi kao jedan, no nema dileme da nakon ovih scena neće biti posebnog odnosa između dvojice sjajnih igrača.

To je svakako i dobra vijest i za nacionalni tim Bosne i Hercegovine koji će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo gostovati u Lisabonu kod selekcije Portugala. Susret se igra 17. juna.

Bruno Fernandes i Bernardo Silva su nosioci igre ove reprezentacije. Njihova svađa je svakako dobra stvar i možda donese nešto dobro Zmajevima u jako bitnoj utakmici.

Bernardo Silva i Bruno Fernandes imali su žestok sukob na poluvremenu i sudije su ih smirivale (Foto: EPA)

Bernardo Silva je ove sezone nastupio u 54 utakmice. Ima učinak od sedam golova i osam asistencija, a preostalo je da odigra još finalnu utakmicu Lige prvaka protiv Intera.

S druge strane vječito nervozni Bruno Fernandes je odigrao 59 utakmica i ima sasvim solidan učinak od 14 golova i 15 asistencija. Skromnije je to nego nekih prošlih sezona, iako je United na terenu izgledao bolje.

Crveni đavoli u narednoj sezoni najavljuju lov na City i vidjet ćemo hoće li se konačno vratiti na vrh Premiershipa, gdje su posljednji put bili 2013. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.