Sramotan propust na dodjeli medalja: Princ William se od stida crvenio pred De Bruyneom i Gundoganom

Morao im objasniti šta se dešava

Sramotan propust na dodjeli medalja: Princ William se od stida crvenio pred De Bruyneom i Gundoganom

E. Čaušević

Manchester City danas je u finalu FA Kupa na Wembleyju uspio da pobijedi gradskog rivala Manchester United sa 2:1 i dođe do novog trofeja. No, nevjerovatna situacija desila se prilikom dodjele medalja kada se princ William "crvenio" pred Kevinom de Bruyneom i Iklayjom Gundoganon zbog nevjerovatnog propusta.

Manchester City nije mogao bolje da otvori današnju utakmicu jer je već u 12. sekundi vodio sa 1:0 kada je fantastičan gol zabio upravo Gundogan.

Međutim, do kraja prvog poluvremena Manchester United se vratio. Crveni đavoli su poravnali na 1:1 u 33. minuti golom iz penala Brune Fernandesa do kojeg su došli uz pomoć VAR snimka i igranja rukom Jacka Grealisha.

No, u nastavku utakmice United nije uspio da dođe do preokreta i osvajanja trofeja jer je City na startu drugog dijela poveo sa 2:1 i tu prednost nije ispuštao do samog kraja.

Ponovo je u centru pažnje bio Gundogan koji je sjajno pogodio nakon što je De Bruyne centrirao iz kornera. Gundogan je povisio na 2:1 što je bio i konačan rezultat, te je Nijemac najzaslužniji što je na kraju City osvoji FA Kup.

Medalje je nakon meča igračima Cityja uručio princ William, ali se on od stida na kraju crvenio pred De Bruyneom i Gundoganom koji su zadnji došli po medalje, a tu ih je dočekao hladan tuš.

Oglasi

Naime, kada su De Bruyne i Gundogan došli po medalje princ William je shvatio da istih više nema. Bilo je vidljivo koliko mu je neugodno zbog toga, te je morao da objasni igračima Cityja šta se desilo.

Princ William je poručio De Bruyneu i Gundoganu da nema više medalja, ali da će se pobrinuti da ih oni dobiju što prije.

Kada su igrači Cityja ponovo otišli na teren vidjelo se da je De Bruyne dobio svoju medalju, ali da s Gundoganom to nije bio slučaj i da je on i dalje bez medalje.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nema sumnje da će i njemački reprezentativac dobiti svoju zlatnu medalju, ali sigurno je da je na kraju najgore bilo princu Williamu koji se obrukao zbog svega i na licu mu se vidjelo koliko mu je neugodno zbog toga.

To je veliki propust u organizaciji i sigurno je da će im član kraljevske porodice to jasno dati do znanja da se više ne smije ponoviti.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi