Nakon osam godina napušta Kraljeve

Danas oproštaj od Reala, pa potpis za novi klub: Potvrđeno gdje Asensio nastavlja karijeru

Endin Čaušević

Marco Asensio će nakon osam godina napustiti Real Madrid nakon što nije dogovorio produženje ugovora, ali španski reprezentativac je već pronašao novi klub i dogovorio je sve s PSG-om gdje će već iduće sedmice biti predstavljen kao novo pojačanje.

Asensio je s Realom uspio da osvoji sve što je mogao u prethodnih osam godina, ali se nije previše naigrao u posljednje vrijeme otkako je trenersku palicu na Santiago Bernabeu preuzeo Carlo Ancelotti.

Prethodnih sedmica pojavile su se informacije da će Asensio ostati i produžiti ugovor, ali nakon što je Ancelotti poručio da mu on nije potreban čelnici kluba su se predomislili.

Asensiju je saopšteno da neće dobiti novi ugovor i da će na kraju ovog mjeseca biti slobodan igrač i da ima pravo da pregovara s drugim klubovima.

Ovaj 27-godišnjak nije sjedio skrštenih ruku i odlučio je da reaguje, a već sada je čini se gotovo sigurno u kojem klubu će on da nastavi svoju karijeru.

Ugledni novinar Fabrizio Romano objavio je jutros da je Asensio donio konačnu odluku i da će karijeru nastaviti u dresu PSG-a s kojim je uspio da ekspresno dogovori sve uslove oko ugovora koji će potpisati.

Asensio će s Parižanima potpisati ugovor do ljeta 2027. godine i već naredne sedmice bi u Parizu trebao biti predstavljen kao novi igrač PSG-a.

PSG i Asensio su za svega nekoliko dana uspjeli da dogovore sve uslove i on nije mogao da odbije poziv s Parka prinčeva.

Asensio će se danas oprostiti od kraljevskog kluba u meču posljednjeg gola La Lige. Real Madrid dočekuje Athletic Bilbao, a sigurno je da će Asensiju biti priređen dostojan oproštaj od Kraljeva koji je zaslužio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Real je stigao na ljeto 2015. godine iz Mallorce za četiri miliona eura. Igrao je jednu sezonu na posudbi u Espanyolu, a prethodnih sedam godina član je prvog tima Real Madrida s kojim je osvojio sve što je mogao.

Asensio je u Real Madridu odigrao ukupno 285 mečeva, dao je 61 gol i dodao 32 asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.