Panika u Madridu na vrhuncu: Perez je obećao jednu stvar Benzemi ako ostane u Realu

Pristaju na sve samo da ne ide iz kluba

Panika u Madridu na vrhuncu: Perez je obećao jednu stvar Benzemi ako ostane u Realu

E. Čaušević

Karim Benzema prethodnih dana je glavna tema fudbalske javnosti nakon što se pojavile informacije da bi mogao napustiti Real Madrid i karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. U Realu čine sve kako bi uvjerili Francuza da ostane, a Florentino Perez mu je dao i dosta interesantnu ponudu.

Benzema s Realom ima ugovor do kraja ovog mjeseca i do prije nekoliko dana svi su bili sigurni da će francuski napadač produžiti saradnju i ostati barem još jednu sezonu na stadionu Santiago Bernabeu.

Međutim, u Madridu su bili itekako iznenađeni kada su se pojavile informacije da Benzema ima bogatu ponudu iz Saudijske Arabije i da ozbiljno razmišlja o tome da napusti Evropu.

Iako se činilo u prvi mah da je u pitanju samo obična špekulacija na kraju se ispostavilo da se tu nešto zaista dešava. Benzema je odgodio potpis novog ugovora i zatražio još nekoliko dana da razmisli što je bio dovoljan znak ljudima u Realu da ima još jednu ponudu.

Benzemi se nudi ogroman novac da dođe u Saudijsku Arabiju, a španski mediji objavili su da je čak obavio razgovor s Cristianom Ronaldom kako bi se raspitao oko života i fudbala u toj zemlji.

Također, u Realu žele da su spremni i za Benzemin eventualni odlazak, a u klubu smatraju da bi u tom slučaju Harry Kane bio idealna zamjena za Francuza, te je i Carlo Ancelotti dao zeleno svjetlo za dovođenje napadača Tottenhama u slučaju da njegov kapiten digne sidro i napusti klub.

Oglasi

Florentino Perez nije oduševljen s onim što Benzema radi, ali je svjestan da tako važnog igrača ne smiju da izgube. Pored novog ugovora Perez je odlučio da Benzemi da dosta interesantnu ponudu.

Naime, Marca piše da je predsjednik Reala poručio Benzemi da ako ostane u Realu i tu završi karijeru dobit će odmah i neku od glavnih funkcija u klubu kada okači kopačke o klin.

Međutim, čini se da to baš i nije oduševilo Benzemu. On je tražio nekoliko dana da razmisli o svemu, a očekuje se da bi već iduće sedmice francuski napadač mogao saopštiti svoju finalnu odluku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je samo još jedan od dokaza da su u Saudijskoj Arabiji odlučili da ulože ogroman novac kako bi doveli najbolje svjetske igrače, a dolazak Cristiana Ronalda je očito bio samo početak.

Ukoliko Al Ittihad uspije dovesti Benzemu, a Al Hilal Lionela Messija onda je jasno da će nova sezona u S. Arabiji biti jedna od najpraćenijih na svijetu što i jest glavni cilj.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti