Messi i Neymar za kraj ponizili navijače PSG-a
Kraj jedne ere u Parizu i odlazak Lionela Messija (Foto: Screenshot)

Odbili otići na slavlje

Messi i Neymar za kraj ponizili navijače PSG-a

M. Šljivak

Fudbaleri PSG-a večeras su proslavili još jednu titulu prvaka Francuske. Parižani su u posljednjem meču sezone poraženi od Clermonta s 3:2, ali titula je davno osigurana, pa ovaj poraz ne boli previše. Ipak, nakon ovog meča priča se onom što su napravili Lionel Messi i Neymar koji su odlučili da ne ispoštuju publiku na kraju utakmice.

PSG je uzeo 11. titulu prvaka Francuske, a u oproštajnom meču ove sezone klub je poražen od Clermonta s 3:2.

Meč na Parku Prinčeva bio je i oproštajni za Lionela Messija i Sergija Ramosa. Argentinac je ponovo dobio ogromne zvižduke pred, tokom i nakon utakmice i vidljivo je bilo da mu nije svejedno što čuje takve stvari.

Nakon okončanja dodjele medalja Messi je odradio fotografisanje s ostakom ekipe, a zatim je skupa s Neymarom odlučio da ode s terena i da navijače ne ispoštuje svojim prisustvom.

Leo je zajedno s Neymarom otišao u svlačionicu dok je ostatak ekipe odradio počasni krug da bi pozdravio navijače. Ovim potezom su im pokazali šta misle o njima.

Oglasi

Nije ovo ništa čudno. Messi i Neymar su već odavno na udaru navijača francuskog kluba koji su svim silama tražili da odu iz kluba.

Što se Messija tiče ta stvar je već završena. On je večeras upisao svoj posljednji nastup u dresu pariškog kluba i otišao je u povijest sa zvižducima.

Uskoro bismo trebali saznati i ime kluba u kojem će nastupati naredne sezone, a iz Pariza je otišao nakon 75 odigranih mečeva i učinka od 32 gola i 35 asistencija.

Neymar je s druge strane ugovorom vezan do juna 2025. godine. PSG bi skupo koštao raskid ugovora s njim, ali sve se više spominje da bi on mogao napraviti transfer ovog ljeta.

Dosta je klubova koji se povezuju s Brazilcem. Prije svega je tu Manchester United i ostaje nam da vidimo hoće li on zaista i otići iz Pariza na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Neymar je od 2017. godine član PSG-a. Još uvijek je najskuplji fudbaler svih vremena jer je Barceloni plaćen 222 miliona eura, no ovaj iznos u Parizu nije opravdao.

Istina, imao je i brojne probleme s povredama, pa je u 173 odigrana meča ostvario učinak od 118 golova i 77 asistencija. Za navijače PSG-a ovaj učinak je slab jer su od njega tražili da im sam donese Ligu prvaka.

Top Komentari

Drakula
Psg je osvajao i bez messija,messi nije uzrok osvajanju trofeja. Ovo je samo dokaz da ne moze igrati nigdje osim u uefaloni.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi