Francuz se oprostio od stadiona Santiago Bernabeu

Nikad više ovakvog napadača: Benzemino zbogom Realu tjera suze na oči!

Admin Čaušević

Niko na stadionu Santigao Bernabeu nije sjedio kada je u 74. minuti nakon 14 godina u dresu Reala Madrida iz igre izašao Karim Benzema, najbolji napadač Kraljeva u 21. stoljeću.

Benzema je protiv Athletic Bilbaoa (1:1) odigrao svoj posljednji meč za Real nakon što je prethodno potvrđeno da odlazi na kraju sezone i da neće aktivirati klauzulu za produženje ugovora.

Francuza je Carlo Ancelotti u igri držao sve dok nije zabio gol, a uradio je to iz penala u 73. minuti, ubrzo nakon toga je izašao iz igre.

Cijeli stadion je ustao na noge kako bi pozdravio svog dugogodišnjeg miljenika, dok su se i u očima sjajnog Francuza mogle vidjeti suze.

Benzema je u Real stigao još 2009. godine, a njegova naredna destinacija bit će Al Ittihad u Saudijskoj Arabiji uz platu od 200 miliona eura godišnje.

Osvajač Zlatne lopte je za Real prikupio ukupno 647 nastupa i pri tome postigao 354 gola te postao drugi najefikasniji igrač u historiji Los Blancosa iza Cristiana Ronalda (450).

Francuz je u proteklih deceniju i pol sa Kraljevima osvojio čak 25 trofeja uključujući nevjerovatnih pet Liga prvaka, a u posljednjoj sezoni je nosio i kapitensku traku.

Osim Benzema od Real Madrida se na melu protiv Athletic Bilbao oprostio i Marco Asensio koji odlazi nakon sedam godina. I on je također dobio aplauze madridske publike. 

I dok će Francuz put Saudijske Arabije gdje će mu rival biti Cristiano Ronaldo, Asensio karijeru nastavlja u PSG-u uz platu od 10 miliona eura. 

Osim Benzema i Asensija iz Reala odlaze Maryano Diaz i Eden Hazard te se u Realu pripremaju za ogromnu rekonstrukciju napadačkog dijela tima i bit će interesantno za vidjeti ko će uz Vinicusa u novoj sezoni biti udarana igla Los Blancosa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.