Pojavio se nevjerovatan podatak zbog kojeg Perez ni pet minuta neće žaliti za famoznim kvartetom!

Četiri zvučna odlaska iz Reala

Pojavio se nevjerovatan podatak zbog kojeg Perez ni pet minuta neće žaliti za famoznim kvartetom!

A. Čaušević

Posljednja dva dana u Valdebebasu su bila itekako burna Nakon što su jučer najavljeni odlasci Marca Asensija, Mariana i Edena Hazarda, danas se dogodila bomba koja je vijest u cijelom svijetu. 

Karim Benzema, još uvijek aktuelni osvajač Zlatne lopte, više nije igrač Real Madrida. Unatoč činjenici da je Francuz imao opciju automatskog produženja do 2024. godine sjajni napadač će protiv Athletic Bilbao odigrati svoj posljednji meč u dresu Los Blancosa.

Zavidan staž za legendarnog igrača je trajao 14 godina. Navijači su u početku sumnjali u njegove sposobnosti, ali dosadašnji kapetan bijelih uspio je preokrenuti situaciju, pridobiti navijače i biti perjanica čuvene ekipe.

Nakon odlaska Cristiana Ronalda postao je apsolutni lider ekipe, a sve je krunisano osvajanjem Zlatne lopte.

Za 14 godina u Madridu osvojio je po pet Liga prvaka, pet klupskih svjetskih prvenstava, četiri evropska superkupa, četiri La lige, tri Kupa kralja i četiri španska superkupa.

Svi ovi odlasci koje je Real Madrid izveo omogućili su klubu da uštedi značajnu količinu novca na plaćama koje može iskoristiti za buduće potpise tokom ljetnog prijelaznog roka.

Oglasi

Upravo iz tog razloga Florentino Perez i neće previše žaliti zbog odlaska svojih ofanzivaca.

Ukupno je to 75 miliona eura na nivou jednu godine. Odlazak Marca Asensija znači uštedu devet miliona eura bruto, devet miliona od Mariano, a oni koji će najviše olakšati blagajnu su odlasci Karima Benzeme i Edena Hazarda (28, odnosno 30 miliona).

Dodajući bonuse taj bi iznos mogao doseći 80 miliona. Nedvojbeno značajan iznos koji se može iskoristiti za dolaske Frana Garcie, Judea Bellinghama i budućih pojačanja kao što je slučaj sa Benzeminom zamjenom

Vikend u kojem je Real Madrid sadao sam sebi zadaću da mora dovoditi još pojačanja ne znači i kraj odlazaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nacho još uvijek nije odlučio, baš kao i Ceballos pa se Florentino Perez ne može dalje maksimalno posvetiti pojačanjima.

S uštedom od četiri zvučna odlaska Perez se pobrinuo da narednim pojačanjima osigura astronomsku platu, još mu je preostalo samo da se dogovori sa klubovima oko visine odštete.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
Otvaraju se vrata za dolazak Halanada pogotovo ako (kada) mancerter city osvoji ligu prvaka...
1 1
sloboda2
Kakva usteda, Hazardu ce morati isplatit svakako ostatak ugovora!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi