Nisu samo navijači šokirani Benzeminom odlukom, Viniciusova objava na Twitteru sve rekla

Francuz napušta Real Madrid

Nisu samo navijači šokirani Benzeminom odlukom, Viniciusova objava na Twitteru sve rekla

E. Čaušević

Navijači Real Madrida danas su neuzgodno iznenađeni kada je klub saopštio da Karim Benzema neće produžiti ugovor i da je odlučio da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji. Benzemina odluka je mnoge šokirala, a to se odnosi i na njegovog saigrača Viniciusa Juniora koji je morao da se oglasi na društvenim mrežama kada je čuo šta se dešava.

Benzema s Realom ima ugovor do kraja ovog mjeseca i do prije desetak dana činilo se da će sigurno ostati u kraljevskom klubu, ali potom je dobio ponudu koju nije mogao da odbije.

Al Ittihad je kontaktirao Benzemu i ponudio mu ugovor i godišnju zaradu od čak 200 miliona eura s kojom se Real nije mogao nositi. Iako su u klubu učinili sve da Benzemu uvjere u ostanak na kraju to nisu uspjeli.

Benzema je saopštio jutros Florentinu Perezu da odlazi, a Real Madrid je ubrzo nakon toga zvanično saopštio javnosti da francuski napadač nakon 14 godina napušta kraljevski klub.

Takva odluka je šokirala fudbalsku javnost jer niko ni slutio nije da Benzema ovog ljeta donijeti takvu odluku. Iako ima već 35 godina jasno je pokazao da još uvijek može da igra na najvećem nivou, no očito za njega to više nije dovoljna motivacija jer je u karijeri osvojio sve što je mogao.

Benzema će zadnju utakmicu u dresu Reala odigrati večeras kada će na Santiago Bernabeu gostovati Athletic Bilbao, a u utorak će održati i press konferenciju u kojoj će se oprostiti od kraljevskog kluba.

Oglasi

Jasno je da nisu samo navijači šokirani odlukom Benzeme da napusti klub i da je takva vijest zatekla i njegove saigrače.

Prvi koji se oglasio je Vinicius Junior s kojim je Benzema imao odličnu saradnju prethodnih sezona. Brazilac nije krio koliko je iznenađen takvim raspletom i koliko će mu Benzema nedostajati.

"Kada je dječak iz Sao Goncala tako stidan stigao u Madrid 2018. godine ti si bio prvi koji me prihvatio i dočekao. To ti nikada neću zaboraviti. Odrastao sam uz tebe. Osvojili smo Španiju, Evropu i svijet zajedno. Bio sam u mogućnosti da aplaudiram na tvojoj Zlatnoj lopti i vjeruj da ćeš itekako nedostajati", poručio je Vinicius.

Također, španski mediji navode da je Benzema još prije nekoliko dana dogovorio sve uslove ugovora s Al Ittihadomm i da bi već večeras trebao da potpiše ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Madridu će se u narednim danima oprostiti od kluba i navijača, a zatim će put Saudijske Arabije gdje će biti predstavljen kao veliko pojačanje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi