Benzema predaje traku, poznato ko će biti novi kapiten Real Madrida

Francuz odlazi iz kluba

Benzema predaje traku, poznato ko će biti novi kapiten Real Madrida

E. Ganibegović

Karim Benzema odlučio je da po okončanju ove sezone napusti Real Madrid, pa će tako klub iz glavnog grada Španije dobiti novog kapitena. Poznato je i ko će to biti.

Real Madrid danas je šokirao svoje navijače, ali i cijelu fudbalsku javnost saopštenjem da Karim Benzema napušta klub.

Francuski napadač karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Dobio je bogatu ponudu tamošnjeg Al-Ittihada i odlučio ju je prihvatiti.

U međuvremenu, španska štampa je saznala ko će preuzeti kapitensku traku u Real Madridu. Riječ je o hrvatskom veznjaku Luki Modriću, a tu vijest potvrdili su AS i Marca.

Oglasi

Modrić igra za Real Madrid od 2012. godine i osvojio je pet trofeja Lige prvaka, tri titule La Lige, dva Kupa Španije, četiri Superkupa Evrope i pet Svjetskih klupskih prvenstava. Osvojio je i Zlatnu loptu 2018. godine. 

Za novog potkapitena biće imenovan njemački veznjak Toni Kroos, koji je u Real Madridu od 2014. godine.

Nacho, Thibaut Courtois i Dani Carvajal su ostale "rezerve" za kapitensku traku madridskog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se Benzeme tiče, on igra za Real Madrid od 2009. godine i sa "Galaktikosima" je osvojio 25 trofeja: pet puta Ligu prvaka, pet klupskih Svjetskih prvenstava, četiri Superkupa Evrope, četiri titule u La Ligi, tri Kupa Španije i četiri španska Superkupa. 

Drugi je strijelac svih vremena za Real Madrid s 353 gola i peti na listi igrača sa najviše nastupa za grupu, upisao ih je 647. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi