Englez novi član Kraljeva

Jude Bellingham je novi igrač Real Madrida, u Dortmundu zadovoljno trljaju ruke

Edmir Škorić

Real Madrid je danas postigao konačan dogovor s Borussijom Dortmund oko potpisa Judea Bellinghama, pa će ubrzo biti i ozvaničen ovaj transfer.

Da će engleski reprezentativac doći u Madrid, odavno se piše, no sada je konačno završena saga. Iako je igrača silno želio i Liverpool, on je na kraju pristao da dođe u špansku prijestolnicu.

U narednim danima će Bellingham obaviti ljekarske preglede u Madridu, a onda potpisati ugovor na šest godina, koji će biti na snazi do aprila 2029. godine.

Borussia će prodajom Bellinghama inkasirati 100 miliona eura, ali ta će cifra biti i veća u ovisnosti od partija samog igrača u dresu Kraljeva zbog bonusa.

Bellingham je u Dortmund stigao na ljeto 2020. godine iz omladinske škole Birminghama za 25 miliona eura i napravio je sjajan potez odlaskom u Njemačku.

Ono zbog čega sada malo i žali je činjenica da je ostao bez titule u Njemačkoj, a Borussia je bila tako blizu ove sezone, no u posljednjem kolu nije uspjela da pobijedi Mainz kod kuće (2:2), pa je Bayern 2:1 pobjedom u Koelnu postao 11. put uzastopno prvak Njemačke.

Inače, legenda njemačkog fudbala Michael Ballack smatra da Bellingham nije trebao tako rano napuštati Dortmund i vjeruje da bi mu odlazak u Real mogao "skočiti na nos".

"Još je jako mlad i svakako bi bilo dobro da ostane još koju godinu u Dortmundu kako bi nastavio rasti. Bellinghamova osobnost još je daleko od potpunog razvoja", poručio je Ballack, dodavši:

"Bellingham, u Dortmundu je neprikosnoven i svi ga prihvaćaju. Zaštićen je kao psić, čak i ako odigra tri ili četiri loše utakmice zaredom, nešto što ne bi imao u klubu poput Real Madrida i počet će ga brzo kritikovati", zaključio je Ballack.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Borussia je ostala bez ponajboljeg igrača, ali vezni red Madriđana je dobio mnogo u budućnosti i od Bellinghama se očekuje da preuzme ulogu koju je godinama imao sjajni Luka Modrić.

Pozornost Reala sada će se usmjeriti na dovođenje napadača nakon što je Karim Benzema otišao u Saudijsku Arabiju gdje je potpisao monstruozan ugovor s tamošnjim prvakom Al-Ittihadom na osnovu kojeg će dobiti 600 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.