Čovjek koji je 'pola života' dao Realu mora ići dalje: Juventus je njegova nova stanica
Lucas Vazquez ima ugovor s Realom do juna 2024. godine, ali spreman je za nove izazove (Foto: EPA)

U klubu od 16. godine

Čovjek koji je 'pola života' dao Realu mora ići dalje: Juventus je njegova nova stanica

M. Šljivak

Torinski Juventus mogao bi u novu sezonu ući jači za fudbalera Real Madrida Lucasa Vazqueza. Pregovori su već počeli i 31-godišnjak bi mogao obući dres Bianconera.

Lucas Vazquez još je jedan u nizu fudbalera koji bi mogli napustiti Real Madrid. Kraljevi već od završetka sezone prave potpuni remont ekipe i otišla su brojna poznata imena među kojima su i Karim Benzema, Eden Hazard, Marco Asensio...

Naredni bi mogao otići Lucas Vazquez. Ovaj 31-godišnjak koji igra po desnoj strani terena karijeru bi trebao nastaviti u redovima torinskog Juventusa s kojim je već počeo pregovore.

Vazquez je zainteresovan za dolazak u Torino, a Staroj dami problem neće predstavljati ni cijena koja će biti između šest i osam miliona eura.

Ugovor s Realom Vazquezu ističe 2024. godine. Ipak, i on je spreman za novu avanturu i mogao bi napustiti Real u kojem je proveo 'pola života'.

Oglasi

Ovaj fudbaler je 2007. godine stigao među omladinske selekcije. Igrao je za rezervne timove, bio je na posudbi u Espanyolu, da bi od 2015. godine postao standardni član Kraljeva.

Naravno, u proteklih osam godina Lucas Vazquez je s kraljevskim klubom osvojio apsolutno sve. Tu su tri trofeja La Lige, Kup Kralja, španski Superkup, evropski Superkup, FIFA klupsko prvenstvo svijeta i četiri trofeja Lige prvaka.

Ukupno je ovaj iskusni fudbaler za Kraljeve odigrao 311 utakmica i postigao je 33 gola.

U slučaju da potpiše za torinskog giganta Lucas Vazquez bi trebao zamijeniti Juana Cuadrada koji ima bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, gdje će vjerovatno i nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve kao i Real Madrid ovog ljeta vrši remont ekipe. Očekuju se brojni odlasci i dolasci i vidjet ćemo kako će to sve uklopiti Massimiliano Allegri koji, po svemu sudeći, ostaje na klupi Bianconera.

Vazquez bi u Torinu mogao biti jedan od starijih u ekipi jer se klub planira bazirati na mladu bazu igrača koje ima, a planiraju i dovođenje nekoliko klinaca iz Serije A.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
To je onaj što je pao na 0:3 u Torinu za penal Reala. Sačekajte da malo sazrije u godinama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi