Sedam godina u Borussiji, izdaja i odlazak u Bayern - Ovaj momak neće imati lijep doček u Dortmundu
Portugalski defanzivac mogao bi zamijeniti Alphonsa Daviesa u Bayernu (Foto: EPA)

Guerreiro na putu ka Minhenu

Sedam godina u Borussiji, izdaja i odlazak u Bayern - Ovaj momak neće imati lijep doček u Dortmundu

M. Šljivak

Minhenski Bayern pokušava u svoje redove dovesti doskorašnjeg fudbalera Borussije iz Dortmunda Raphaela Guerreira. Thomas Tuchel je u konstantnom kontaktu s igračem i neće biti iznenađenje ako Portugalac potpiše za njemačkog prvaka.

Raphael Guerreiro nakon sedam godina napušta Borussiju iz Dortmunda. Njemu je istekao ugovor, a kako nije postigao dogovor o produžetku saradnje, on je od 30. juna slobodan igrač.

To neće biti dugo. Portugalac je u pregovorima s brojim ekipama, ali mogao bi napraviti izdaju i potpisati za minhenski Bayern.

Trener njemačkog prvaka Thomas Tuchel u konstantnom je kontaktu s 29-godišnjim lijevim bočnim fudbalerom. Radili su ranije zajedno, upoznat je s njegovim kvalitetama i rado bi ga vidio u svom timu.

Bayern je optimističan da će Guerreiro završiti u Minhenu ovog ljeta i neće biti iznenađEnje ako se to desi. Ono što je sigurno je da, ako potpiše za Bayern, Guerreiro neće biti na lijep način dočekan u Dortmundu.

On je u ovom gradu proveo proteklih sedam godina. Nastupio je u 224 utakmice i postigao je 40 golova.

Oglasi

Portugalski reprezentativac mogao bi biti zamjena za Alphonsa Daviesa. Brzonogi Kanađanin meta je Real Madrida i bit će interesantno vidjeti šta će se dešavati u Minhenu ovog ljeta.

Lothar Matthaeus tvrdi: "Petorica odlaze iz Bayerna ovog ljeta"

Ljetni prijelazni rok Bayerna pomno će pratiti stručnjaci, ali i drugi klubovi. Bivši igrač Bayerna koji danas radi kao nogometni analitičar, Lothar Mattheus, analizirao je trenutno stanje njemačkog kluba u svojoj redovnoj kolumni na Skyu.

Njemačka nogometna legenda otkrila je značajan uvid u ono što misli da će se dogoditi u klubu kojeg zbog svih neobičnih dešavanja proteklih godina često nazivaju "FC Hollywood".

“Definitivno će biti velikih promjena. Mogu zamisliti da će četiri ili pet igrača otići iz Bayerna. A možda postoji i neko koga niko ne očekuje. Da, i igrači iz njemačke reprezentacije", rekao je Matthaeus.

“Većinu posljednjih potpisa u Minhenu napravio je Nagelsmann i imali su podršku Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna. Ali sada dolazi razdoblje koje Tuchel želi. Mišljenja sam da se ova momčad ne bi trebala puno mijenjati. Ako svaki igrač učini ono što može, ova momčad će se boriti za naslov Lige prvaka. Ali sada kada je daleko od toga da je to dokazano drugu godinu zaredom, sigurno će biti značajnih promjena”, dodaje nekadašnji nogometaš Bayerna.

Oglasi

"U ovom trenutku imamo dva golmana previše, iako sam siguran da će Yann Sommer, ako bude htio, otići jer želi minutažu, pogotovo s obzirom na Evropsko prvenstvo. Sada kada se Manuel Neuer skoro vratio, također mislim da za Alexandera Nübela nema budućnosti u Minhenu", dodao je.

Daley Blind se već oprostio od Bayerna, koji doduše nije puno ni igrao, dok Benjamin Pavard također ima želju da ide, baš kao i Lucas Hernandez.

Alphonso Davies na meti je Real Madrida, dok tri velike zvijezde također bi mogle da odu ili barem jedna od njih.

Sadio Mane, Leroy Sane i Serge Gnabry su navodno na prodaju. Klub će saslušati ponude za ove igrače i nema dileme da će za njih stići mnogobrojne ponude jer se radi o vrhunskim nogometašima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je imao jako tešku sezonu koja je bila dosta neuspješna iako je na kraju osvojena Bundesliga. Prethodno su ispali u četvrtfinalu Kupa Njemačke i Lige prvaka.

Pod vodstvom Thomasa Tuchela Bayern ima mnogo veće ambicije u sezoni 2023/24, ali morat će najprije da "dotjera" ekipu. Nakon odlazaka, biće i dolazaka, neka velika imena se očekuju na Allianz-Areni, ali najprije da se formira sportski menadžment koji će rukovoditi transferima.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Zvanicno 3 godine u minhenu!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi