Potvrđen transfer Karima Benzeme!

Stigal i potvrda

Potvrđen transfer Karima Benzeme! · Zvanično

E. Škorić

Francuski napadač Karim Benzema je nakon 14 godina napustio Real Madrid i potpisao ugovor sa Al-Ittihadom iz Saudijske Arabije.

Ono o čemu se nagađalo proteklih danas večeras je dobilo svoju zvaničnu potvrdu. Benzema karijeru nastvalja u Saudijskoj Arabiji i bit će rival bivšem saigraču Cristianu Ronaldu u borbi za titulu.

Benzema se prije dva dana oprostio od Real Madrida. Svoj posljednji meč odigrao je protiv Athletico Bilbaa, te se samo čekala potvrda njegovog prelaska u Saudijsku Arabiju.

On je dogovorio ugovor na dvije godine sa novim prvakom Saudijske Arabije, s opcijom produžetka na godinu dana.

Oglasi

Španski dnevnik El Mundo objavio je da su Saudijci ponudili Francuzu 100 miliona eura za sezonu igranja te da na taj iznos ne bi morao platiti porez.

Osim toga, imao je punu slobodu u odabiru konkretnog kluba i grada u kojem želi živjeti, a izbor je pao na šampionsku momčad iz Džede.

Prema Relevu, Benzemina bi plata mogla biti i veća, ako dodamo dobit od marketinga, korištenje imidža i uključenost u razvoj fudbala među saudijskim omladincima u novim školama.

Saudijci žele podići nivo svoje lige dovodeći najveće zvijezde svjetskog fudbala i plaćajući ih vrlo bogato. Na taj način žele popraviti i svoj imidž na međunarodnoj scenu.

U januaru je Cristiano Ronaldo došao u Al Nassr, sada Karim Benzema u Al Ittihad. Saudijci također planiraju dovesti Lea Messija u Al Hilal. Ponuda je na stolu, ali Argentinac se tek treba odlučiti.

Osvajač Zlatne lopte je za Real prikupio ukupno 647 nastupa i pri tome postigao 354 gola te postao drugi najefikasniji igrač u historiji Los Blancosa iza Cristiana Ronalda (450).

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti