Očigledno da i nije mogao puno birati

Prosinečki je prihvatio itekako zanimljiv izazov: Ranije je govorio potpuno drugačije...

Samir Mlaćo
Bivši bh. selektor Robert Prosinečki pronašao je zanimljiv angažman. Naime, Prosinečki će u Hrvatskoj voditi sa klupe ekipu Rudeša koja se vratila u elitni rang hrvatskog nogometa.

Davor Mladina je odlučio napustiti klub na kraju sezone, a kontaktiran je odmah Prosinečki.

Prihvatio je ponudu i očekuje ga jako zanimljiv izazov.

Predsjednik Rudeša je Josip Šimunić, a on je sa Prosinečkim igrao u reprezentaciji Hrvatske. Bio je vrlo jasan.

”Poznajemo se godinama. I jako dobro znam kakav je Robert čovjek i gospodin. Ali i da jako voli izazove. A NK Rudeš je izazov. Jako sam sretan što nam se priključio, a sada svi moramo zajedno gurati u istom smjeru'.

Sam Prosinečki govorio je o dolasku u Rudeš

“Iako sam rekao da ne bih radio u hrvatskom nogometu, ipak sam prihvatio ovaj izazov. Ovo mi se čini kao izuzetno pozitivna priča. Osim toga, volim izazove. Vjerujem da ćemo igrat lijep i dobar nogomet.

Zato nećemo puno pričati, već ćemo od prvog dana krenuti punom snagom. I dat ćemo sve od sebe da razveselimo sve ove ljude u i oko kluba', poručio je nakon potpisivanja ugovora Robert Prosinečki.

Uz Prosinečkog, kao pomoćni trener u NK Rudeš stigao je i Gordan Ciprić.

Rudeš je prošle sezone osvojio prvo mjesto u Prvoj nogometnoj ligi, sa bodom više od drugoplasiranog Vukovara.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Pored reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki je u trenerskoj karijeribio i selektor reprrezentacije Azerbejdžana.

Trenersku karijeru je počeo u Crvenoj Zvezdi 2010. godine, a imao je i nekoliko epizoda u Turskoj u ekipama Kayserispora i Denizlispora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.