Direktor Olimpije: Prozivate nas zbog Prosinečkog, a gdje je on danas?

Zanimljivo je bilo na press konferenciji

Direktor Olimpije: Prozivate nas zbog Prosinečkog, a gdje je on danas?

E. Oštraković

Iza ekipe Olimpije je odlična sezone. Naime, ovaj tim je osvojio duplu krunu u Sloveniji, a upravo to je glavna tema u ovoj zemlji.

Direktor ove ekipe Igor Barišić na press konferenciji je govorio o tome, a govorio je i o bivšem selektoru BiH Robertu Prosinečkom.

Prosinečki je na klupu Olimpije došao na početku prošle sezone, ali je nakon samo tri utakmice odlučio da napusti klub.

Razlog je bilo navodno neslaganje sa čelnicima Olimpije.

"Stvarno ne vidim potrebu za negativom, ne razumijem odakle dolazi. Trebalo je vremena da dođemo tamo gdje smo sada. Prvaci smo, osvajači Kupa, mlade kategorije ispunjavaju sve ciljeve. Radimo iskreno i odgovorno. Otplatili su smo sve dugove i spasili klub od bankrota", rekao je Barišić i dodao:

"Većina naših odluka bila je dobra. Prozivate nas zbog Roberta Prosinečkog, a gdje je on danas? Gdje su ostali direktori koji su bili tu prije nas? Niko ih neće. Dobili smo licencu. Šta nije dobro? Mislim da smo zaslužili više poštovanja", kaže direktor Olimpije.

Iz Olimpije je Prosinečkog otjerao upravo Barišić i to nakon izjave da je pokušao da "proda" klub u suradnji sa svojim kumom.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Razlaz Prosinečkog i Olimpije bio je jako ružan, a na kraju je bivši selektor BiH u saopštenju optužen da je tokom priprema pio i kartao, te da nije dolazio na treninge.

Sve to je Prosinečki demantova, a na kraju je odlučio da napusti klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti