Prosinečki pred neočekivanim izazovom: Trenirat će klub za koji igra bivši bh. reprezentativac?

Stiže u komšiluk

Prosinečki pred neočekivanim izazovom: Trenirat će klub za koji igra bivši bh. reprezentativac?

H. Zilić

Bivši selektor fdubalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Porsinečki dugo čeka na novi trenerski angažman, a posljednje inofmracije govore da bi se mogao vratiti u Hrvatsku.

Kako prenosi Index.hr Prosinečki je veoma blizu da preuzme klupu novog člana HNL-a ekipa Rudeša.

Interesantno za Rudeš igra i bviši bh. reprezentativac i bivši član FK Sarajevo, Tino Sven Sušić.

Rudeš je u elitu uveo trener Davor Mladina kojem je istekao ugovor na kraju ove sezone.

U klubu su odmah krenuli u potragu za zamjenom, a prvi pik je pao na bivšeg selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prosinečki je godinu dana bez kluba, a u Rudešu žele da pojačaju na svim pozicijama i da igraju ozbiljnu ulogu u HNL-u naredne sezone.

Oglasi

Rudeš je prošle sezone osvojio prvo mjesto u Prvoj nogometnoj ligi, sa bodom više od drugoplasiranog Vukovara.

Pored reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki je u trenerskoj karijeribio i selektor rešprezentacije Azerbajadžana.

Trenersku karijeru je počeo u Crvenoj Zvezdi 2010. godine, a imao je i nekoliko epzioda u Turskoj u ekipama Kayserispora i Denizlispora.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bio je aktivan i u regiji kao trener ljubljanske Olimpije.

Nema sumnje da bi dolazak Prosinečkog podigao još na popularnosti HNL, ali pitanje da li će čelnici Rudeša i popularni "Žuti" pronaći zajednički jezik u narednim danima.

Top Komentari

Zeleni_zub
Joj nana selektor mozda moze sjedit na klupi Rudesa :) :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi