Uskoro će sve biti potvrđeno

Veliki transfer Matea Kovačića je skoro završena stvar

Samir Mlaćo
Transfer Matea Kovačića je čini se gotova stvar. Kovačić će postati član Manchester Cityja, a Fabrizio Romano je donio najnovije detalje.

Ističe da je sve dogovoreno, te da je preostao još 'mali' dogovor dva kluba, a da će se to desiti poslije meča finala Lige prvaka.

Chelsea će sigurno pristati na prodaju Kovačića i sada je sve u rukama Cityja.

Engleskom prvaku novac nije problem, a imaju jasnu želju da dovedu Hrvata.

Navodno je Pep Guardiola veliki fan Kovačića je prosto voli stil igre ovog fudbalera i to datira još iz njegovog vremena u Real Madridu.

Ukoliko se sjetite tog vremena, Guardiola ga je čak pokušao dovesti u Manchester City, ali nisu se uspjeli dogovoriti.

Guardiola Kovačića vidi kao savršenu "osmicu" u sistemu Manchester Cityja, nešto što trenutno rade Gundogan ili Bernardo Silva.

Najveća prednost Hrvata jeste to što se lako izvlači iz teških situacija čak i kad je pod ogromnim pritiskom protivnika.

Za Kovačića Guardola smatra i to da je jedan od najboljih fudbalera kada je riječ o tranziciji i upravo to želi da dobije njegovim dovođenjem.

Osim toga ima sjajan pregled igre, može zadržati loptu u svakoj situaciji i na svakom dijelu terena što je ogromna prednost za tim u kojem nastupa.

Bivši igrač Dinama, Intera i Real Madrida ove sezone je u svim takmičenjima odigrao 37 utakmica i postigao dva gola uz dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S Chelseajem je u proteklih pet godina osvojio Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, Evropsku ligu, dok je kao igrač Reala bio prvak Španije, te čak tri puta osvajao Ligu prvaka, kao i dva puta Svjetsko prvenstvo za klubove.

Treba naglasiti da je bio viceprvak svijeta s Hrvatskom 2018. godine i da je tri puta osvajao naslov prvaka Hrvatske, naravno kao igrač Dinama iz Zagreba, a sa Modrima ima i dva osvojena Kupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.